• ΑΓΟΡΕΣ

    Νέα ρεκόρ στη Wall Street έφερε η αισιοδοξία για τις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street καθώς η αισιοδοξία για τις συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας επέστρεψε στην αγορά.

    Η κινεζική Global Times σε ρεπορτάζ της ανέφερε πως οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε ευρεία συμφωνία για την πρώτη φάση της  πιθανής εμπορικής συμφωνίας, σημειώνοντας πάντως πως υπάρχουν ακόμα ορισμένες διαφωνίες. Το ρεπορτάζ ήρθε λίγες μέρες μετά την δήλωση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν, ο οποίος δήλωσε το Σάββατο πως η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης πριν το τέλος του έτους παραμένει πιθανή.

    Την Κυριακή η Κίνα δημοσίευσε ένα πλαίσιο οδηγιών για την ενίσχυση της προστασίας των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, θέμα που απασχολεί πολύ τις ΗΠΑ.

    Κάπως έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 28.066,47 μονάδες με άνοδο +0,68%, ο  S&P 500 στις 3.133,64 μονάδες με κέρδη +0,75%, ενώ ο Nasdaq στις 8.632,49 μονάδες με άνοδο +1,32%. Από τις 30 μετοχές του δείκτη Dow Jones, 22 έκλεισαν με άνοδο και 8 με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η UnitedHealth Group (+2,11%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση η η Exxon Mobil (-0,66%).



    ΣΧΟΛΙΑ