• ΑΓΟΡΕΣ

    Μυστήριο στην αγορά Nasdaq με τη μετοχή που εκτινάχθηκε κατά 13.000% σε μία ημέρα

    • Bloomberg
    Nasdaq

    Nasdaq


    Μία ακόμη κινεζική εταιρεία προκάλεσε έκπληξη στους επενδυτές με την μετοχή της να καταγράφει τεράστια κέρδη κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά από το θεαματικό ντεμπούτο της AMTD Digital και της Magic Empire Global.

    Η Addentax Group εκτινάχθηκε έως και 13.031% την Τετάρτη στην πρώτη της συνεδρίαση, με αποτέλεσμα λόγω της έντονης διακύμανσης οι συναλλαγές να διακοπούν πάνω από 20 φορές. Η κεφαλαιοποίησή της εκτοξεύτηκε στα 20 δισ. δολάρια, καθιστώντας την μεγαλύτερη από το ένα τρίτο περίπου των εταιρειών του S&P 500 Index.

    Addentax shares soar more than 13,000% after making Nasdaq trading debut
    Οι μετοχές της Addentax εκτινάχθηκαν πάνω από 13.000% κατά το ντεμπούτο τους στην αγορά Nasdaq

    Η Addentax η οποία δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στην κατασκευή ενδυμάτων και τις υπηρεσίες logistics, είναι τουλάχιστον η όγδοη εταιρεία από το Χονγκ Κονγκ ή την Κίνα που παρουσιάζει φέτος “τρελές” μεταβολές μετά από την αρχική δημόσια προσφορά στις ΗΠΑ.

    Ξέφρενο ράλι

    Η AMTD Digital και η Magic Empire, που είναι και οι δύο εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με έδρα το Χονγκ Κονγκ, βρέθηκαν στο προσκήνιο νωρίτερα αυτό το τρίμηνο, καθώς οι μετοχές εκτινάχθηκαν μυστηριωδώς παρά τα θολά θεμελιώδη μεγέθη, πριν τελικά το ράλι τους εξασθενίσει. Η AMTD Digital κάποια στιγμή ήταν μεγαλύτερη σε κεφαλαιοποίηση από την Goldman Sachs.

    «Η κινητήρια δύναμη πίσω από την τιμή του ομίλου Addentax φαινομενικά αντιγράφει σκόπιμα την πορεία της HKD και της MEGL, οι οποίες κατέγραψαν επίσης μια άνευ προηγουμένου άνοδο στις τιμές των μετοχών τους», δήλωσε η Hebe Chen, αναλύτρια της IG Markets Ltd.

    Παράλληλα επισήμανε ότι το κοινό στοιχείο μεταξύ τους είναι ότι έχουν περιορισμένα έσοδα.

    Μετά το ράλι της εταιρείας, τα μερίδια του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Hong Zhida και του αδελφού του Hong Zhiwang — ο οποίος είναι διευθυντής — ανέρχονται σε περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά. Ο Hong Zhida κατέχει το 4,8% των κοινών μετοχών της Addentax, ενώ ο αδελφός του το 1,6%, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο.

    Η εταιρεία διαπραγματευόταν σε μια εξωχρηματιστηριακή αγορά για μετοχές των ΗΠΑ που ονομάζεται OTCQB Marketplace πριν από την εισαγωγή της στο Nasdaq αυτή την εβδομάδα.

    Όπως η Magic Empire και η AMTD Digital, έτσι και η Addentax έχει μέτρια έσοδα και υπόκειται σε πιο χαλαρές απαιτήσεις ανακοινώσεων με βάση την αμερικανική νομοθεσία. Για το έτος που έληξε τον Μάρτιο, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 49% στα 12,7 εκατομμύρια δολάρια, αλλά σημείωσε κέρδη, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο.

    Σύμφωνα με την αναλύτρια Hebe Chen, το πιο πιθανό είναι ότι η Addentax να ακολουθήσει σύντομα το μονοπάτι της AMTD και της Magic Empire. Οι δύο τελευταίες έχουν χάσει πάνω από το 90% της αξίας τους από τα υψηλά τους.

    Διαβάστε ακόμη:

    AMTD: Η μετοχή meme που εκτοξεύτηκε κατά 21.400% μέσα σε δύο εβδομάδες

    Wall Street: Μυστήριο με τα ξέφρενα ράλι μετοχών-Πώς γίνονται δισεκατομμυριούχοι για λίγες ώρες



    ΣΧΟΛΙΑ