• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτή εικόνα και ήπιες μεταβολές στη Wall Street – Πτώση 5,38% για την Amazon

    • NewsRoom
    O CEO της Amazon Jeff Bezos (Τζεφ Μπέζος)

    O CEO της Amazon Jeff Bezos


    Με μικρές μεταβολές και μικτά πρόσημα έκλεισαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τον Nasdaq να διορθώνει μετά το θετικό σερί των τελευταίων ημερών και τον Dow Jones να επιστρέφει στα κέρδη μετά τη χθεσινή ανάπαυλα.

    Το κλίμα διαμορφώθηκε για μια ακόμα μέρα στον απόηχο τόσο των εταιρικών αποτελεσμάτων όσο και στην ολοκλήρωση του τελευταίου γύρου διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας για το εμπόριο.

    Οι δύο χώρες δήλωσαν ότι υπήρξε πρόοδος σε ορισμένα από τα πιο ακανθώδη ζητήματα στον εμπορικό τους πόλεμο, με τον Donald Trump να αφήνει να εννοηθεί ότι μια νέα προεδρική διάσκεψη κορυφής θα  είναι απαραίτητη για την επίλυση της οικονομικής σύγκρουσης μέσα στον επόμενο μήνα. Χτες, στο τέλος των διήμερων διαπραγματεύσεων στην Ουάσινγκτον, ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, δήλωσε ότι οι συνομιλίες του με τον αντιπρόεδρο της Κίνας, Liu He, επικεντρώθηκαν στις απαιτήσεις των ΗΠΑ για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από το Πεκίνο, όπως ο τερματισμός της αναγκαστικής μεταφοράς τεχνολογίας από αμερικανικές εταιρείες.

    Ωστόσο, πιέσεις ασκήθηκαν στις τεχνολογικές μετοχές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Amazon. Ο κολοσσός του Τζεφ Μπέζος αν και εντυπωσίασε με τα έσοδά του, ειδικά λόγω της απρόσμενης αύξησης των πωλήσεων κατά την περίοδο των εορτών, προβλημάτισε τους επενδυτές λόγω των εκτιμήσεων της εταιρείας για τα κέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2019, οι οποίες είναι χειρότερες από ότι αναμένουν οι αναλυτές. Η μετοχή της Amazon έκλεισε με πτώση 5,38%.

    Έτσι, στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ο Dow Jones έκλεισε στις 25.063,89 μονάδες με άνοδο +0,26%, ο S&P 500 στις 2.706,49 μονάδες με άνοδο +0,09% ενώ ο  Nasdaq  στις 7.263,87 μονάδες με πτώση  -0,25%. Από τις 30 μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι VISA (+3,81%), η Exxon Mobil (+3,59%), η Intel (+3,42%) και η Chevron (+3,24%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι Microsoft (-1,58%), η Caterpillar (-1,64%) και η Walmart (-2,11%).

    Σε επίπεδο εβδομάδας, ωστόσο, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,3%, ο S&P 500 με άνοδο 1,6% και ο Nasdaq με άνοδο 1,4%.



    ΣΧΟΛΙΑ