• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη με εμπόριο και FED στο επίκεντρο


    Με μικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωαγορές εν μέσω ανανεωμένων ανησυχιών για την έκβαση των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας και με το βλέμμα στην αποψινή συνέντευξη τύπου του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

    Σ’υμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του Bloomberg εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες για τις σινοαμερικανικές σχέσεις καθώς, παρά τη συμφωνία του Πεκίνου για αλλαγή της στάσης του όσον αφορά ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας, δεν έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τις ΗΠΑ για ακύρωση των δασμών. Το άρθρο προκάλεσε νέες ανησυχίες, μειώνοντας τα κέρδη στα αμερικανικά χρηματιστήρια κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Πιο αισιοόδοξο τόνο έδωσε άρθρο της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο οι δύο πλευρές σχεδιάζουν να συναντηθούν στο Πεκίνο και την Ουάσινγκτον μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, με την ελπίδα επίτευξης τελικής συμφωνίας μέχρι τα τέλη Απριλίου.

    Αμετάβλητο αναμένεται να παραμείνει το βασικό επιτόκιο δανεισμού των ΗΠΑ ύστερα και από τη σημερινή συνεδρίαση. Το ενδιαφέρον των επενδυτών θα επικεντρωθεί στη ρητορική της ανακοίνωσης της Fed αλλά και του προέδρου της Jay Powell, προκειμένου να αποκρυπτογραφηθούν οι προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας για τις μελλοντικές αυξήσεις και οι εκτιμήσεις της για τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες.

    Πίσω στην Ευρώπη η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Theresa May, αναμένεται να ζητήσει παράταση τριών μηνών για την αποχώρηση της χώρας της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από την απόφαση του Κοινοβουλίου για μη διεξαγωγή τρίτης ψηφοφορίας για την ίδια Συμφωνία.

    Στο ταμπλό, με απώλειες 0,64% κινείται ο DAX, στο +0,05% βρίσκεται ο CAC, στο +0,07% ο FTSE 100 και στο +0,15% ο ΜΙΒ. Στο χρηματιστήριο τη Φρανκφούρτης, με -11,68% καταρρέει η μετοχή της Bayer AG, μετά τη διαπίστωση από δεύτερο σώμα ενόρκων των ΗΠΑ, ότι φυτοφάρμακο Roundup που παράγει η φαρμακευτική, αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα στην πρόκληση καρκίνου στον άνθρωπο.



    ΣΧΟΛΙΑ