• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτά πρόσημα στη Wall Street, αναμένοντας τις αποφάσεις της Fed

    Jerome Powell, Fed

    Jerome Powell, Fed


    Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Δευτέρα στη Wall Street, με τους επενδυτές να κινούνται συγκρατημένα περιμένοντας σε λίγες ημέρες την κρίσιμη συνεδρίαση της Fed.

    Η ομοσπονδιακή τράπεζα αναμένεται να αποφασίσει την μείωση του βασικού επιτοκίου του δολαρίου, για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία, πιθανότατα κατά 25 μονάδες βάσης. Πάντως, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δίστασε σήμερα να επιτεθεί στη Fed ζητώντας ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις, καλώντας την να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κίνας και της ΕΚΤ.

    «Η ΕΕ και η Κίνα θα μειώσουν εκ νέου τα επιτόκια τους ρίχνοντας χρήματα στα συστήματα τους, κάνοντας πολύ πιο εύκολο για τους κατασκευαστές τους να πωλούν προϊόντα. Εν τω μεταξύ και με πολύ χαμηλό πληθωρισμό, η δική μας Fed δεν κάνει τίποτα και πιθανά πολύ λίγα συγκριτικά. Πολύ άσχημο!» ανέφερε ο Τραμπ.

    Κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, ο Dow Jones κατάφερε να κλείσει με κέρδη, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq υποχώρησαν. Πιο αναλυτικά:

    O Dow Jones έκλεισε στις 27.221,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο +0,11%. Από τις 30 μετοχές του δείκτη, 18 έκλεισαν με κέρδη και 12 με απώλειες. Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές  της Intel (+1,78%) και της Johnson & Johnson (+1,75%) ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι Pfizer (-3,81%) και  Dow (-2,16%).

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 3.020,97 μονάδες με πτώση -0,16%. Από τους 11 κλάδους του δείκτη μόνο 4 έκλεισαν με άνοδο. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε ο δείκτης των χρηματοοικονομικών (-0,78%).

    Τέλος, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε στις 8.293,33 μονάδες, κλείνοντας με απώλειες -0,44%.



    ΣΧΟΛΙΑ