• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτά πρόσημα σε Wall Street – Πτώση 8% για την Tesla

    • NewsRoom
    Tesla

    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla


    Με μικτά πρόσημα έκλεισε την Πέμπτη η Wall Street, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να εστιάζεται για μια ακόμα ημέρα στις συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τις εμπορικές τους διαφορές.

    Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο Ντόναλντ Τραμπ ενδεχομένως να ανακοινώσει, στο περιθώριο σημερινής της συνάντηση του με τον επικεφαλής της κινεζικής οικονομίας Λιού Χε, τα σχέδια του για μια σύνοδο κορυφής με τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ.

    Την ίδια ώρα, τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις  επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ στο τέλος Μαρτίου έδειξαν πως υποχωρούν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1969. Στο τέλος Μαρτίου οι νέες αιτήσεις έφτασαν τις 202.000.

    Από την άλλη, τα αρνητικά νέα ήρθαν από το μέτωπο της Tesla, με τη μετοχή της να σημειώνει πτώση 8,23%. Η εταιρεία του Elon Musk ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην παράδοση περίπου 63.000 οχημάτων το α΄τρίμηνο, απογοητεύοντας τους αναλυτές που περίμεναν αρκετά υψηλότερο νούμερο.

    Κάπως έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 26.384,63 μονάδες με άνοδο +0,64%, ενώ από τις 30 μετοχές του 19 έκλεισαν με άνοδο και 11 με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η μετοχή της Dow, η οποία αντικατέστησε αυτή της DowDuPont, μετά το «σπάσιμο» της συμμαχίας της συμμαχίας των δύο εταιρειών, κάτι που σήμανε και την αποχώρηση της DuPont από τον δείκτη, για πρώτη φορά από το 1935!. Η μετοχή της Dow έκλεισε με άνοδο +4,98%!

    Από εκεί και πέρα η S&P 500 διατήρησε το θετικό της σερί κλείνοντας με άνοδο +0,21% στις 2.879,40 μονάδες.

    Αντίθετα ο Nasdaq υποχώρησε στις 7.891,78 μονάδες, με πτώση -0,05%.



    ΣΧΟΛΙΑ