• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές


    Μικρά κέρδη σημειώνονται λίγο μετά το άνοιγμα στις ευρωαγορές, με τους επενδυτές να εστιάζουν στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ Κίνας.

    Χθες ο Πρόεδρος Trump δήλωσε ότι οι δύο χώρες πραγματοποιούν ταχεία πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, προσθέτοντας ότι «θα γνωρίζουμε στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες» αν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία. Ο Κινέζος Αντιπρόεδρος Liu He, δήλωσε ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε νέα συναίνεση σχετικά με το κείμενο μιας συμφωνίας, σύμφωνα με το επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

    Παραμερίζονται προς το παρόν οι ανησυχίες που δημιούργησαν για την οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη τα χθεσινά απογοητευτικά στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας, καθώς σήμερα, τα στοιχεία για τη γερμανική βιομηχανική παραγωγή του Φεβρουαρίου , υποδεικνύουν αύξηση κατά 0,7%, έναντι του 0,6% των προσδοκιών, αλλά και του -0,8% του προηγούμενου μήνα.

    Οι επενδυτές θα εστιάσουν στην ανακοίνωση των στοιχείων και για την ανεργία στις ΗΠΑ, στις 15:30 ώρα Ελλάδος, με τους αναλυτές να αναμένουν την πρόσθεση 180.000 νέων θέσεων εργασίας τον προηγούμενο μήνα, με την αύξηση των μισθών να παραμένει σταθερή στο 3,4% σε ετήσια βάση.

    Στο μέτωπο του Brexit, παρά τις ελάχιστες πληροφορίες για την έκβαση των συνομιλιών μεταξύ Συντηρητικών και Εργατικών, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης τις χαρακτήρισαν παραγωγικές, με τη “μάχη” να επικεντρώνεται στο κατά πόσο ένα δεύτερο δημοψήφισμα θα έπρεπε να παραμείνει σαν επιλογή.

    Στο +0,13% βρίσκεται ο FTSE 100, στο +0,09% ο CAC 40, στο +0,02% ο DAX και στο +0,15% ο ΜΙΒ.



    ΣΧΟΛΙΑ