• Μετοχές

    «Βουτιά» 5% στη μετοχή της Apple λόγω κοροναϊού-«Eξαϋλώνονται» περίπου 70 δισ. δολάρια 

    • NewsRoom


    Βουτιά 5% καταγράφουν οι μετοχές της τεχνολογικής εταιρείας Apple στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, στα 285 ευρώ, μετά την προειδοποίηση της για τα έσοδα, λόγω κοροναϊού.

    Η κεφαλαιοποίηση της Apple φτάνει στο $1,4 τρισ. ενώ με τη σημερινή βουτιά, «εξαϋλώνονται» περίπου 70 δισ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή της αξία!

    Ο κορωνοϊός έχει συνέπειες για τα έσοδα της Apple, που θα είναι κατώτερα του αναμενομένου το επόμενο διάστημα, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν προσωρινές δυσκολίες στην παγκόσμια τροφοδοσία των συσκευών iPhones, προειδοποίησε η αμερικανική εταιρεία.

    Τόσο η ζήτηση όσο και η προσφορά  έχουν επηρεαστεί από την επιδημία της νόσου COVID-19 στην Κίνα, που πρακτικά σημαίνει ότι λιγότερα iPhones θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στο εξωτερικό.

    Η Apple είναι η πρώτη μεγάλη αμερικανική εταιρεία που ανακοινώνει ότι ο νέος ιός θα την πλήξει, χωρίς πάντως να προχωρήσει σε κάποια εκτίμηση για το βαθμό της ζημιάς της σε αυτό το τρίμηνο, κάτι που αναμένεται να φανεί τον Απρίλιο, όταν ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου φέτος, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters.



    ΣΧΟΛΙΑ