• Μετοχές

    Τιτάν: «Καλό σημείο εισόδου» μακροπρόθεσμης τοποθέτησης στη μετοχή βλέπει η Eurobank Equities

    ΤΙΤΑΝ

    Δημήτρης Παπαλεξόπουλος. Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΙΤΑΝ


    «Καλό σημείο εισόδου» στη μετοχή της Titan Cement TITC 0,38% 26,50 βλέπει η Eurobank Equities, η οποία αναβαθμίζει τη σύστασή της για την εταιρεία σε «αγορά» (buy), χαμηλώνοντας όμως την τιμή στόχο στα 14,8 ευρώ από 19,1 προηγουμένως.

    Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, τα στοιχεία για το πρώτο πεντάμηνο του 2020 δείχνουν ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας μέχρι στιγμής ήταν ηπιότερος του αναμενομένου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 641,8 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, τα EBITDA στα 97 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 5,5% σε ετήσια βάση, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,5 εκατ. ευρώ από 3,8 εκατ. κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου πέρυσι. Ο καθαρός δανεισμός βρισκόταν στα 866 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 30 εκατ. σε σχέση με το 2019 (σε σύγκριση με τα επίπεδα της 31ης Δεκεμβρίου 2019), οι ελεύθερες ταμειακές ροές στα 19 εκατ. ευρώ έναντι 9 εκατ. το 2019, ενώ ο όμιλος διατηρούσε ισχυρή ρευστότητα άνω των 400 εκατ. ευρώ (ταμειακά διαθέσιμα και διαθέσιμες δεσμευμένες τραπεζικές γραμμές χρηματοδότησης).

    Παρ’ όλα αυτά, οι αναλυτές υιοθετούν επιφυλακτική στάση βραχυπρόθεσμα, παρά τις ενθαρρυντικές μέχρι στιγμής ενδείξεις για την εταιρεία και τον κλάδο συνολικά, λόγω της αβεβαιότητας που συνδέεται με τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

    Θεωρούν, ωστόσο, πως οι μακροπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν σταθερά θετικές λόγω: i) της φύσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς η οικοδομή/κατασκευές είναι βασική δραστηριότητα του ανθρώπου, ii) του υποδειγματικού ιστορικού της Τιτάν στην αντιμετώπιση κρίσεων και iii) της αναμενόμενης οικονομικής ανάκαμψης από το 2021. Επιπλέον, όπως προσθέτουν, είναι πιθανό να επανέλθουν τα μεγάλα έργα υποδομών, για να στηριχθεί η ανάκαμψη της οικονομίας τα επόμενα χρόνια, βελτιώνοντας τις προοπτικές για την οικοδομική δραστηριότητα.

    Η μετοχή της Τιτάν διαπραγματεύεται με discount >20% σε σχέση με τον πενταετή μέσο όρο των EV/EBITDA της.

    Ζυγίζοντας βραχυπρόθεσμες αβεβαιότητες, μακροπρόθεσμες προοπτικές και την τρέχουσα αποτίμηση, οι αναλυτές της Eurobank Equities πιστεύουν ότι τα τρέχοντα επίπεδα αποτελούν καλό σημείο εισόδου για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές, γι’ αυτό και αναβαθμίζουν τη μετοχή σε «Buy» από «Hold».



    ΣΧΟΛΙΑ