• Μετοχές

    Δημόσια πρόταση για τον ΟΠΑΠ; (upd)

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Δημήτρης Κόκκορης

    Kamil Ziegler. Εκτελεστικός πρόεδρος ΟΠΑΠ.


    Ζήτημα μεταβολής μετοχικού ποσοστού φαίνεται να είναι εν εξελίξει στον ΟΠΑΠ, γεγονός το οποίο έχει οδηγήσει στην αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής από τη σημερινή συνεδρίαση.

    Επί του παρόντος, ουδείς μπορεί να γνωρίζει επακριβώς τι ακριβώς συμβαίνει, αν και από ορισμένες πηγές της αγοράς γίνεται λόγος για «σοβαρή εταιρική πράξη» και, συγκεκριμένα, για προαιρετική δημόσια πρόταση από τον βασικό μέτοχο του Οργανισμού, η οποία φαίνεται να είναι καθαρά ζήτημα χρόνου και μόνο το πότε θα ανακοινωθεί επισήμως.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΟΠΑΠ έχει στείλει σχετική επιστολή τόσο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όσο και στη διοίκηση του χρηματιστηρίου, στην οποία, όμως, και πάλι δεν ξεκαθαρίζεται ποιο μπορεί να είναι το επικείμενο εταιρικό γεγονός. Και αν αυτό μπορεί να συσχετίζεται με την πρόσφατη διανομή μερίσματος όπου οι μέτοχοι μπορούσαν να ανταλλάξουν τη χρηματική διανομή με νέες μετοχές που εκδόθηκαν.

    Με τα σημερινά δεδομένα, το 33% του ΟΠΑΠ ελέγχεται μετοχικά από τον τσεχικό όμιλο Sazka Group συμφερόντων του επιχειρηματία Karel Komárek, όπως επίσης και των Ελλήνων Γιώργου Μελισσανίδη και Χρήστου Κοπελούζου.

    Κατ’ ουσίαν, ο όμιλος Sazka έχει το 22,11% των υφιστάμενων μετοχών του ΟΠΑΠ, ενώ το υπόλοιπο 10,89% είναι στο χαρτοφυλάκιο της ελληνικής πλευράς στο πλαίσιο ενός κοινοπρακτικού σχήματος που έχει δημιουργηθεί.



    ΣΧΟΛΙΑ