• Μετοχές

    Τέρνα Ενεργειακή: Ανεβάζει τον πήχη για τη μετοχή και η Πειραιώς Sec.

    • NewsRoom
    Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Πώς χτίζει μια αυτοκρατορία παραχωρήσεων-Οι επόμενες κινήσεις

    Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ)


    Υψηλότερη τιμή στόχο για τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή δίνει και η Πειραιώς Securities, μετά τις Eurobank και Axia, ανεβάζοντας τον πήχη στα 12 ευρώ, από 10 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση υπεραπόδοσης (outperform).

    Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 0,84% 18,00 έχει αποδεδειγμένα αμυντικά χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, καθώς ο κλάδος των ΑΠΕ δεν έχει επηρεαστεί από την πανδημία.

    Σημειώνεται πως η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της Τέρνα Ενεργειακή θα ανέλθει στα 1,9 GW το 2022, νωρίτερα από τον αρχικό στόχο για 2 GW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία έως το 2025.

    Σύμφωνα με την έκθεση, η εταιρεία προσφέρει την καλύτερη μερισματική απόδοση / απόδοση κεφαλαίου το 2020 και το 2021 μεταξύ των ανταγωνιστών της, ενώ θα συνεχίσει να επιβραβεύει τους επενδυτές μέσω ενός συνδυασμού μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου.

    Η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή διαπραγματεύεται επί του παρόντος με discount 30% σε όρους 2020-2021 P/E.

    Η Τέρνα Ενεργειακή θεωρείται μία από τις ελκυστικότερες επιλογές για έναν επενδυτή που αναζητά μια εταιρεία ΑΠΕ με έδρα την Ευρώπη και έμφαση στα αιολικά πάρκα, λαμβάνοντας υπόψη την αποτίμηση, το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας και τα αιολικά assets.

    Η αποτίμηση της χρηματιστηριακής με βάση το DCF οδηγεί σε τιμή στόχο 12 € ανά μετοχή και συνολική αναμενόμενη απόδοση 48,2%.



    ΣΧΟΛΙΑ