ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Pantelakis Securities και ο Σπύρος Τσαγκαλάκης διατηρούν τη σύσταση «υπεραπόδοσης» (overweight) για τη μετοχή της Alter Ego Media, με τιμή στόχο τα €6,2 ανά μετοχή.
Η περσινή χρονιά ήταν εντυπωσιακή για τον όμιλο, με εκρηκτική αύξηση στα καθαρά κέρδη, αγγίζοντας τα €10,9 εκατ., υπερδιπλάσια (+180%) σε σχέση με το 2023 και 12% πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η ισχυρή κερδοφορία αποδίδεται στη σημαντική μείωση κόστους προγραμμάτων, στην αύξηση των διαφημιστικών εσόδων και στη βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητας.
«Παρά τις πιέσεις στα έσοδα από τον τομέα της τηλεόρασης, οι συνολικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 15% φτάνοντας τα €124 εκατ., ενώ τα EBITDA ενισχύθηκαν κατά 37%, στα €46,7 εκατ.
Σημαντική ήταν και η ενίσχυση του λειτουργικού περιθωρίου κέρδους (EBIT margin), το οποίο εκτοξεύτηκε στο 13,7%, καταγράφοντας αύξηση 6,2 ποσοστιαίων μονάδων σε ετήσια βάση – ένδειξη ότι η εταιρεία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις οικονομίες κλίμακας.
Ιδιαίτερα ενθαρρυντική είναι και η εικόνα του ισολογισμού, με τον καθαρό δανεισμό να υποχωρεί κατά €7,6 εκατ., στα €4,5 εκατ., χωρίς να ληφθούν υπόψη οι μισθώσεις. Η Alter Ego Media εμφανίζει καθαρή ταμειακή θέση €5,4 εκατ. και ελεύθερες ταμειακές ροές (FCF) στα €7,7 εκατ., με απόδοση 3,4%», εξηγεί ο Τσαγκαλάκης.
Έκπληξη στο μέρισμα: Διπλάσιο από τις προβλέψεις και δυνατότητα επανεπένδυσης
Θετική έκπληξη αποτέλεσε και η απόφαση της διοίκησης για διανομή μερίσματος €0,10 ανά μετοχή (συνολικά €5,7 εκατ.), διπλάσιο από τις προσδοκίες της αγοράς (€0,05), με μερισματική απόδοση 2,5%. Παράλληλα, εγκρίθηκε τριετές πρόγραμμα επανεπένδυσης μερίσματος (scrip dividend) ύψους έως €30 εκατ., δίνοντας στους μετόχους τη δυνατότητα να επανεπενδύσουν το μέρισμα σε μετοχές.
Οι προβλέψεις για το 2025 είναι ακόμη πιο ενθαρρυντικές, με την καθοδήγηση της εταιρείας να κάνει λόγο για αύξηση των καθαρών κερδών κατά 58%, στα €17,1 εκατ., υποστηριζόμενη από τη συνεχιζόμενη δυναμική στον χώρο των media, την αυξανόμενη διαφημιστική δαπάνη και τη διατήρηση του αυστηρού ελέγχου κόστους.
Διαβάστε επίσης:
Morgan Stanley: Τι βλέπει η αγορά για τις ελληνικές τράπεζες – Το αρνητικό σενάριο και το ρίσκο
Citi για Metlen: Οι επόμενοι καταλύτες που στέλνουν την τιμή στόχο ως τα 60 ευρώ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέα απάτη με SMS: Δήθεν πρόστιμα και ποινές για υπέρβαση ταχύτητας – Τι συμβουλεύει η ΕΛΑΣ
- PepsiCo: Γιατί μειώνει τιμές έως και 15% σε βασικά προϊόντα στις ΗΠΑ – «Ακούσαμε τους καταναλωτές»
- Γερμανία: Συνελήφθη Έλληνας για σαμποτάζ στο πολεμικό ναυτικό της χώρας
- Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον Κύπριο ΥΠΕΞ στην Ουάσινγκτον
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.