• Μετοχές

    Ο Κουτσολιούτσος ζήτησε την αναστολή διαπραγμάτευσης για τη Folli Follie – Δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων για το ταμείο

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Folli Follie


    Επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι η οικογένεια Κουτσολιούτσου είναι εκείνη που ζήτησε την σημερινή αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής.

    Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο από το Χρηματιστήριο αναφέρεται ότι:

    Η εταιρεία με την επωνυμία «Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία» ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι, μετά την εξακολουθούμενη και συντονισμένη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων, η οποία έχει δημιουργήσει αδικαιολόγητα ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την εταιρεία μας, με σχετικό έγγραφο αίτημά της, ζήτησε σήμερα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναστολή της διαπραγμάτευσης των κινητών αξιών της εταιρείας μας, που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας μας από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young, στην διάθεση της οποίας η εταιρεία μας ήδη θέτει όλα τα ζητούμενα στοιχεία.

    Η κίνηση αυτή από την πλευρά της οικογένειας Κουτσολιούτσου προκαλεί ήδη έντονες συζητήσεις ανάμεσα στους επαγγελματίες της αγοράς καθώς έρχεται τρεις εβδομάδες μετά από το χτύπημα του αμερικανικού fund QCM.

    Χρειάστηκε να βυθιστεί η μετοχή της εταιρείας της εταιρείας κατά 68,70% και να γίνουν καπνός χρηματιστηριακές αξίες της τάξεως των 705,6 εκατ. ευρώ για να υπάρξει παρέμβαση από την πλευρά των βασικών μετόχων και διοικητικών ταγών της εταιρείας.

    Είναι άγνωστο αν η κίνηση αυτή έγινε με προσωπική πρωτοβουλία Κουτσολιούτσου ή αν αναγκάστηκε να το πράξει «κατόπιν υποδείξεων» όπως φημολογείται στην αγορά.

    H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς 

    Με ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που εκδόθηκε λίγο πριν τις 13.30 σήμερα, η Εποπτική Αρχή επιβεβαιώνει ότι η Folli Follie δεν είναι σε θέση να παράσχει στοιχεία που αφορούν τις οικονομικές της καταστάσεις και για το λόγο αυτό η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από το Χρηματιστήριο Αθηνών την αναστολή διαπραγμάτευσης.

    Όλες τις προηγούμενες ημέρες είχαν διατυπωθεί έντονα ερωτήματα για το λόγο που η FFG δεν είχε παραδώσει στις εποπτικές και ελεγκτικές αρχές τα στοιχεία των ταμειακών της διαθεσίμων (extrait) και ισοδύναμων.

    Η ανακοίνωση της Εποπτικής Αρχής αναφέρει: “Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προέβη σήμερα, πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Folli Follie A.E., μετά από επιστολή – αίτηση αναστολής διαπραγμάτευσης που απέστειλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η εταιρία.

    Στην επιστολή αυτή η εταιρία δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις  και για το λόγο αυτό η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από το Χρηματιστήριο Αθηνών την αναστολή διαπραγμάτευσης.”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκτός «ταμπλό» η Folli Follie

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα σενάρια τρόμου που διαλύουν την οικογένεια Κουτσολιούτσου και την Folli Follie

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το σοκ των Folli Follie: Απώλειες 705,6 εκατ. ευρώ σε τρεις εβδομάδες, 247 εκατ. ευρώ ζημιές στο χαρτοφυλάκιο Κουτσολιούτσου



    ΣΧΟΛΙΑ