• Μετοχές

    Lamda Development: Περιθώριo ανόδου έως και 85% «βλέπουν» οι αναλυτές

    • NewsRoom
    Ελληνικό

    Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development


    Με τιμή-στόχο τα 8,30 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση αγοράς (buy) ξεκινά την κάλυψη της μετοχής της Lamda Development η Eurobank Equities. Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, η τιμή-στόχος των 8,30 ευρώ αντιπροσωπεύει περιθώριο ανόδου περίπου 30% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα, γεγονός που αντικατοπτρίζει την εκτίμηση της χρηματιστηριακής ότι το επόμενο διάστημα ο μέσος ρυθμός αύξησης των εισοδημάτων από τις μισθώσεις θα διαμορφωθεί στο 3,6%, ενώ οι αποδόσεις των εμπορικών κέντρων θα υποχωρήσουν κατά 120 μονάδες βάσης.

    Σύμφωνα με την Eurobank Equities, η Lamda Development, έχοντας επιδείξει εντυπωσιακή ανθεκτικότητα κατά τη διάρκεια της ύφεσης, βρίσκεται σε καλή θέση ώστε να κεφαλαιοποιήσει ενδεχόμενη ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας. Μάλιστα, η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών που αναμένεται να φέρει η αύξηση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος σε μια οικονομία που βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης θα επηρεάσει θετικά τις επιδόσεις των εμπορικών κέντρων, δημιουργώντας, όπως εκτιμά η χρηματιστηριακή, ευνοϊκές συνθήκες για την αύξηση των ενοικίων.

    Επιπλέον, όπως επισημαίνει, οι καταναλωτικές τάσεις στην Ελλάδα αλλάζουν, με τους καταναλωτές να στρέφονται σταδιακά όλο και περισσότερο προς τα εμπορικά κέντρα, γεγονός που αναμένεται να ευνοήσει τη Lamda Development.

    Σημειώνεται, τέλος, ότι το έργο στο Ελληνικό αναμένεται να φέρει πρόσθετη αξία στη μετοχή της Lamda, η οποία, αν επαληθευτεί το πιο θετικό σενάριο, μπορεί να ανέλθει στα 2,50 ευρώ ανά μετοχή, ανεβάζοντας την εκτιμώμενη συνολική αξία της Lamda στα 11,70 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι 40% πάνω από την τιμή-στόχο που δίνει η χρηματιστηριακή και 85% πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα διακύμανσης της μετοχής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σήμα για «απόβαση» στο ελληνικό Χρηματιστήριο δίνει η Amber Capital – Ποιες μετοχές προτιμά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Lamda Development: Προχωρά με «υπομονή και επιμονή» για το Ελληνικό – Ποια τα επόμενα βήματα της επένδυσης



    ΣΧΟΛΙΑ