• Μετοχές

    JP Morgan: Top pick η Εurobank μετά τα αποτελέσματα με τιμή στόχο τα 1,10 ευρώ

    JP Morgan: Top pick η Εurobank μετά τα αποτελέσματα με τιμή στόχο τα 1,10 ευρώ

    Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank


    «Τα κέρδη 100 εκατ. ευρώ που πέτυχε η Eurobank το δεύτερο τρίμηνο, καθαρά και χωρίς σημαντική συμβολή από έκτακτα, στηρίζουν τις θετικές εκτιμήσεις μας για την τράπεζα και την ελκυστική πορεία των μελλοντικών επιδόσεων της», αναφέρει η JP Morgan έκθεση της δίνοντας τιμή στόχο τα 1,10 ευρώ και σύσταση ‘overweight’.

    H κερδοφορία στο δεύτερο τρίμηνο ισοδυναμεί με απόδοση ιδίων κεφαλαίων 9,6%. Τα κέρδη της Eurobank ήταν 16% πάνω από τις προβλέψεις του οίκου με τα κόστη και τις προβλέψεις για επισφάλειες 2% και 7% χαμηλότερα αντίστοιχα.

    Οι τάσεις στο δεύτερο τρίμηνο απεικονίζουν αυτά που έχουν εμφανίσει και οι άλλες ελληνικές τράπεζες, όπως βελτιούμενη δυναμική στην εκταμίευση νέων δανείων με 3,4 δις νέων χρηματοδοτήσεων στο πρώτο εξάμηνο που προσεγγίζουν πάνω από το 80% των προ-πανδημίας επιπέδων το 2019.

    Παράλληλα, ανάπτυξη των εσόδων από προμήθειες κατά 12% το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το πρώτο, αρνητική ροή νέων κόκκινων δανείων με το ποσοστό των NPE (μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων) να βελτιώνεται στο 14% η στο 7,3% λαμβάνοντας υπόψη και την ολοκλήρωση των τιτλοποιήσεων του Project Mexico.

    Η JP Morgan εκτιμά ότι η τιτλοποίηση του Project Mexico θα ολοκληρωθεί στο τέταρτο τρίμηνο, όπως και στρατηγική συνεργασία που θα αφορά τη δραστηριότητα του merchant acquiring.

    Στη τηλεδιάσκεψη με αναλυτές η διοίκηση της Εurobank εκτίμησε οτι η φετινή χρονιά θα κλείσει με κέρδη προ φόρων άνω των 500 εκατ. ευρώ, πάνω από την πρόβλεψη της JP Morgan που τα βλέπει στα 413 εκατ. ευρώ.

    Η Eurobank θα διερευνήσει το ενδεχόμενο επιστροφής σε διανομή μερισμάτων με τις εποπτικές αρχές.

    «Άνετα η Eurobank κάθεται ανάμεσα στις τοπ τραπεζικές επιλογές μας και παρά το ελαφρύ premium της μετοχής της σε σχέση με τις άλλες ελληνικές τράπεζες (0,54x τιμή προς λογιστική αξία) πιστεύουμε ότι το σχέδιο μείωσης των ΝPE, ο επιχειρησιακός της σχεδιασμός με περαιτέρω ανάπτυξη των διεθνών δραστηριοτήτων και το ελκυστικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων σε συνδυασμό με το καλύτερο προφίλ απόδοσης ιδίων κεφαλαίων το δικαιολογούν», αναφέρει η έκθεση.

    Η JP Morgan βλέπει περιθώριο για re-rating της μετοχής πάνω από το 0,7x όσον αφορά την τιμή προς λογιστική αξία το 2022.

    Διαβάστε επίσης

    Eurobank: Άλμα 10,7% στα καθαρά κέρδη στο πρώτο εξάμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ