• Μετοχές

    Η αισιοδοξία για τις εμπορικές σχέσεις ανεβάζει τις ξένες αγορές


    Με κέρδη κινούνται οι ευρωαγορές, έπειτα από τα κέρδη που σημειώθηκαν στη Wall Street χθες το βράδυ με αφορμή δημοσίευμα της Wall Street Journal κατά το οποίο η Ουάσινγκτον προτίθεται να προβεί σε άρση δασμών που έχει επιβάλει στην Κίνα. Παρόλο που το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ διέψευσε το δημοσίευμα, η αισιοδοξία για τελική επίλυση των εμπορικών διαφωνιών μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, οδήγησε υψηλότερα τους αμερικανικούς δείκτες χθες το βράδυ, αλλά και σε ράλι σήμερα το πρωί στις αγορές της Ασίας. Ο Shanghai Composite σημείωνε κέρδη +1,54% και ο Hang Seng +1.31%.

    Με θετικό βήμα άνοιξαν και οι δείκτες στην Ευρώπη, ευνοημένοι από το momentum σε Ασία και ΗΠΑ. Κέρδη +0,92% σημειώνει ο DAX, στο +0,77 βρίσκεται ο FTSE 100, στο +0,92% ο CAC 40 και στο +0,84% ο ΜΙΒ. Άνοδο +0,83% σημειώνει ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600.

    Οι επενδυτές στην Ευρώπη, εξακολουθούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Brexit και στην πολιτική σκηνή του Ηνωμένου Βασιλείου, ερμηνεύοντάς τες μέχρι στιγμής με αισιοδοξία και αποκλείοντας το ενδεχόμενο χαοτικής εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά την αργή πρόοδο που σημειώνεται για την αντικατάσταση των υφιστάμενων συμφωνιών με τις χώρες της ΕΕ ως τις 29 Μαρτίου. Η στερλίνα, που κατάφερε να ξεπεράσει τα επίπεδα του 1,30$ νωρίς το πρωί, βρίσκεται τώρα στο 1,295%.



    ΣΧΟΛΙΑ