• Μετοχές

    H HSBC αναβάθμισε Eurobank, Εθνική και Πειραιώς

    • NewsRoom
    hsbc


    Σε αναβάθμιση της αξιολόγησης για τις μετοχές των Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς σε “buy” από “hold” προχώρησε η HSBC, ενώ αλλάζει και τις τιμές-στόχους. Συγκεκριμένα, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη Eurobank στο 1,25 ευρώ από 1,02 ευρώ προηγουμένως, ενώ αντιθέτως για την Eθνική Tράπεζα μειώνει την τιμή στο 0,29 ευρώ από 0,32 ευρώ προηγουμένως και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 3,2 ευρώ από 3,4 ευρώ.

    Oι αναλυτές της HSBC βλέπουν περιθώρια ανόδου, ωστόσο παραμένουν συντηρητικοί και αναμένουν μείωση της κερδοφορίας. Όπως εξηγούν, στα τρέχοντα επίπεδα αποτίμησης, οι θετικοί μακροοικονομικοί καταλύτες αντισταθμίζονται από το περιορισμένο περιθώριο ελιγμών σε επίπεδο κεφαλαίων.

    Η HSBC αναμένει αύξηση καταθέσεων, η οποία ωστόσο δεν θα αντισταθμίσει τις εκροές καταθέσεων του παρελθόντος, ενώ η ανάπτυξη των δανείων θα παραμείνει αρνητική. Οι ανησυχίες για την εγχώρια πολιτική σκηνή, οι διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση χρέους και η μετάδοση πολιτικών προβλημάτων στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, προστέθηκαν στις πιέσεις που δέχθηκε ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος το τελευταίο τρίμηνο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπό πίεση η κερδοφορία των τραπεζών το δεύτερο τρίμηνο. Τι δείχνει η ανάλυση της KBW

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έτοιμες για το πρώτο μεταμνημονιακό τεστ οι τράπεζες: Τα μηνύματα, τα «αγκάθια» και το στοίχημα



    ΣΧΟΛΙΑ