• Μετοχές

    ElvalHalcor: Γιατί ανεβάζει τον πήχη η Euroxx

    • NewsRoom


    Σε αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή της ElvalHalcor στα 2,70 ευρώ, από 2,40 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Euroxx Securities, διατηρώντας τη σύσταση «overweight».

    Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η εταιρεία παραμένει ένα καλό όχημα για να αποκτήσει κανείς έκθεση στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και τις ευνοϊκές τάσεις που χαρακτηρίζουν στη ζήτηση για προϊόντα αλουμινίου και χαλκού.

    Η Euroxx αναμένει από την ElvalHalcor να συνεχίσει την επιτυχημένη στρατηγική που ακολουθεί σε ό,τι αφορά την εκμετάλλευση των τάσεων της αγοράς και των ιδίων δυνάμεών της προκειμένου να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της σε βιομηχανικά προϊόντα προστιθέμενης αξίας και να διεισδύσει σε νέες εξειδικευμένες αγορές με προοπτικές για υψηλότερα περιθώρια.

    Θεωρεί επίσης πως η νέα επένδυση των 150 εκατ. ευρώ για τον διπλασιασμό της δυναμικότητας hot rolling βρίσκεται εντός τροχιάς και αναμένεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2020, κάτι που θα ενισχύσει σημαντικά τις προοπτικές αύξησης της κερδοφορίας και την αποτίμηση της ElvalHalcor μετά το 2019.

    Η Euroxx αναφέρει επίσης πως διατηρεί θετική στάση σε ό,τι αφορά την ElvalHalcor λόγω της ισχυρής θέσης που έχει η εταιρεία στην αγορά και της διαφοροποιημένης παραγωγικής βάσης της που της επιτρέπει να εκμεταλλεύεται καλύτερα τις ευκαιρίες ανάπτυξης, αλλά και λόγω των θετικών προοπτικών των τελικών αγορών της, που στηρίζουν τα περιθώρια μετατροπής και, σε συνδυασμό με την αυξημένη δυναμικότητα και αξιοποίηση, υπόσχονται ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης. Επίσης, λόγω της υγιούς δημιουργίας ελεύθερων ταμειακών ροών μετά το 2019.

    Στα αρνητικά της ElvalHalcor η Euroxx αναφέρει τη χαμηλή ρευστότητα στο χρηματιστήριο καθώς και το free-float του 8,6%.



    ΣΧΟΛΙΑ