Μετοχές

Edison: Nέα τιμή-στόχος για τη Mytilineos – Eπωφελείται από την ενεργειακή μετάβαση

  • NewsRoom
Ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος

Ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος


Ανοδικά αναθεωρεί της εκτιμήσεις της η Edison για τη Mytilineos, καθώς υποστηρίζει ότι είναι μεταξύ των λίγων εκείνων εταιρειών που έχουν καταφέρει να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που προσφέρονται από την Ενεργειακή Μετάβαση, κυρίως όσoν αφορά στο “Πρασίνισμα” του αλουμινίου καθώς και τη μετάβαση σε Βιώσιμες μορφές Ενέργειας.

Ως εκ τούτου αναμένεται να επωφεληθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα προβλέπεται να ξεπεράσει με άνεση τη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Οι αναλυτές της Edison περιμένουν σημαντικά ενισχυμένη κερδοφορία για τα επόμενα τρία χρόνια (2022-24), αναθεωρώντας τις εκτιμήσεις προς τα πάνω. Πιο συγκεκριμένα, ανεβάζει την πρόβλεψή του για το EBITDA της Mytilineos το 2022 κατά σχεδόν €150 εκατ., στα €664 εκατ., ενώ για το 2023 και 2024 αυξάνει τις προβλέψεις του κατά €60-70 εκατ., στα €704 εκατ. και €738 εκατ. αντίστοιχα.

Η Mytilineos, σημειώνει, έχει καταφέρει να εντάξει, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, σημαντικό αριθμό επενδύσεων που άπτονται της Ενεργειακής Μετάβασης και αναμένεται να συνεισφέρουν σημαντικά στην κερδοφορία της εταιρείας το αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι ενέργειες αυτές ανά τομέα δραστηριότητας είναι:

Τομέας Μεταλλουργίας: Η σημαντική μείωση του κόστους παραγωγής, η οποία αναμένεται να ενισχυθεί περεταίρω με την ένταξη, στο ενεργειακό μείγμα του Τομέα, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, οδηγώντας στο «πρασίνισμα» και κατ’ επέκταση στη σημαντική αναβάθμιση του παραγόμενου αλουμινίου, τα επόμενα έτη.

Τομέας Ενέργειας: Η έγκαιρη ενσωμάτωση στον θερμικό της στόλο μίας εκ των πιο αποδοτικών θερμικών μονάδων παγκοσμίως, ταυτόχρονα με την επιτάχυνση της ανάπτυξης του σημαντικού ελληνικού portfolio, των 2.4GW σε έργα ΑΠΕ, που κατέχει η εταιρεία.

Τομέας RSD: Η ανάπτυξη ενός ολοένα αυξανόμενου portfolio έργων ΑΠΕ, σε παγκόσμιο επίπεδο που πλέον έχει φτάσει τα 6.2 GW. Ο αναλυτής της EDISON αναμένει άμεση επίδραση των επενδύσεων του Τομέα RSD στα οικονομικά της MYTILINEOS, προβλέποντας, για το 2022, σχεδόν πενταπλασιασμό της κερδοφορίας του Τομέα, σε σχέση με το 2021, με το EBITDA του RSD να αγγίζει τα €100 εκατ.

Εξίσου σημαντικό, για την Edison, είναι το γεγονός πως η Mytilineos διατηρεί ένα πολύ ισχυρό ισολογισμό με μεγάλη ρευστότητα και χαμηλό δείκτη καθαρού δανεισμού προς EBITDA, αποδεικνύοντας πως η εταιρεία μπορεί άνετα να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της τα επόμενα έτη, ενισχύοντας την πεποίθηση της Edison ότι η μετοχή της Mytilineos έχει τις προϋποθέσεις να βρεθεί σε νέα υψηλά το επόμενο διάστημα, με τον αναλυτή να δίνει τιμή-στόχο στα €27/μετοχή και upside πάνω από 85%, από τα σημερινά επίπεδα.

Διαβάστε επίσης

MYTILINEOS: Σύμβαση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε Μονές του Αγίου Όρους – Στα 12,8 εκατ. ευρώ το τίμημαΣΧΟΛΙΑ