• Μετοχές

    Ασανσέρ η Q&R – Πρόβλημα με τα ίδια κεφάλαια

    John Arthur Bray Croker, ελληνοβρετανός επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο χώρο των ασφαλιστικών υπηρεσιών


    Περίεργη συμπεριφορά εμφανίζει τον τελευταίο μήνα στο ταμπλό του Χ.Α. η Q&R, άλλοτε η εταιρεία πληροφορικής – ατμομηχανή του ομίλου Πουλιάδη.

    Μετά το χθεσινό «άδειασμα» της μετοχής κατά 17%, σήμερα ανακάμπτει κατά 17,54%, χωρίς να προβληματίσει κάτι την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που, μάλλον, ή έχει φύγει διακοπές ή αναμένει το προεδρείο της την αντικατάστασή του μετά τις εκλογές…

    Το οξύμωρο είναι ότι χθες η μετοχή έπεφτε όταν, μία μέρα πριν, στις 30 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων με θέμα την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου για συμψηφισμό ζημιών.

    Το θέμα παραπέμφθηκε για την τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων, διότι από μόνο του είναι πολύ σοβαρό, αφού η νομοθεσία λέει ότι αν το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων είναι κάτω από τα μισά συνολικά κεφάλαια, θα πρέπει να αποφασιστεί ή το κλείσιμο της εταιρείας ή η υιοθέτηση κάποιου άλλου μέτρου.

    Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2018, το μετοχικό κεφάλαιο ανερχόταν σε 12,8 εκατ. ευρώ. Πλην όμως στον κωδικό του ισολογισμού «Λοιπά στοιχεία ιδίων κεφαλαίων» εμφανίζονται αρνητικά κατά 8,7 εκατ. ευρώ. Όταν το 2017 ήταν 7,98 εκατ. ευρώ…

    Στις αποφάσεις της ΓΣ της περασμένης Τρίτης, το θέμα αναγνωρίστηκε ως σοβαρό και για τον λόγο αυτό παραπέμφθηκε στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση.

    Το εντυπωσιακό δε είναι ότι το… πάρτι για τη μετοχή γίνεται με αυξημένο όγκο συναλλαγών που ξεπερνάει τις 650 χιλιάδες κομμάτια, κάνοντας σε μία μόνο μέρα το μισό όγκο συναλλαγών  της προηγούμενης εβδομάδας ή το 10% του όγκου συναλλαγών του τελευταίου μήνα. «Βρήκαν… πετρέλαιο;», θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος.

    Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αύξηση της θέσης από το 12% που κατέχει σήμερα ο John Arthur Bray Croker, ελληνοβρετανός επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο χώρο των ασφαλιστικών υπηρεσιών.

    Η εταιρεία έχει κάνει χαμηλό έτους στα 0,16 ευρώ και υψηλά στα 0,28 ευρώ, ενώ το πακέτο που απέκτησε ο Ελληνοβρετανός έγινε στα 0,20 ευρώ.

    Οι εξελίξεις αναμένονται με ενδιαφέρον…



    ΣΧΟΛΙΑ