ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με εντυπωσιακό ανοδικό άλμα 5,5% και με εμπροσθοφυλακή τις τράπεζες που καταγράφουν πολλαπλάσια κέρδη, φτάνοντας μάλιστα η Πειραιώς να ενισχύεται με 20,6%, ξεκίνησε η σημερινή χρηματιστηριακή συνεδρίαση. Είναι εμφανές ότι οι περισσότεροι από τους ενεργούς παίκτες, ξένα funds κατά κυρίως λόγο, ποντάρουν με θέρμη στο θετικό σενάριο των εξελίξεων τόσο στην πολιτική όσο και στην οικονομία, μετά από το χθεσινό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Για τους ξένους επενδυτές, η συντριπτική υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας αλλά και η άμεση προσφυγή στις κάλπες ενός του Ιουνίου διαμορφώνει αίσθηση ομαλότητας στην αγορά αφού, από τη μια πλευρά, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις αυτοδυναμίας ενώ συνάμα θεωρείται καταφανώς φιλικότερη για το ευρύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον.
Ένα τέταρτο πριν από τις 11 το πρωί και με την αξία των συναλλαγών να υπερβαίνει τα 32 εκατ. ευρώ οι τραπεζικές μετοχές είναι εκείνες που βρίσκονται στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος.
Εκτός από την ανοδική κούρσα της Πειραιώς που ξεπερνά το 20%, η μετοχή της Alpha Bank ενισχύεται κατά 11,47%, η Eurobank κερδίζει 9,14% η Εθνική ενισχύεται κατά 6,3%. Χαρακτηριστικό είναι επίσης και το γεγονός του +11,72% που κάνει η ΔΕΗ.
Είναι εμφανές ότι στην πορεία της συνεδρίασης θα κριθεί ο βαθμός και η ένταση της ανόδου της χρηματιστηριακής αγοράς που ενδέχεται να χαμηλώσει στροφές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρουμανία: Η κυβέρνηση συνασπισμού επιβίωσε από τέσσερις συνεχόμενες προτάσεις δυσπιστίας
- Άδωνις Γεωργιάδης: Από 1/1/2026 σε πλήρη λειτουργία ο Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας
- F1 Ιταλία: Μεγάλος Μαξ
- Κιθ Κέλογκ (απεσταλμένος ΗΠΑ σε Ουκρανία): Η Ρωσία “δεν δείχνει ότι θέλει να τελειώσει διπλωματικά τον πόλεμο”
