• Μετοχές

    Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με Viohalco, Εθνική, Eurobank, Πλαστικά Θράκης και ΤΕΝΕΡΓ

    • Contributor
    Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance

    Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance


    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 841 μονάδων (κλείσιμο).

    Δεν υπάρχει κάποια σημαντική αλλαγή στην τεχνική εικόνα του ΓΔ και έτσι δεν έχει αλλάξει η εκτίμηση ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το κύμα C το οποίο αποτελεί κύμα ενός διορθωτικού σχηματισμού ABC καθώς και ότι υφίσταται η πιθανότητα το τέλος του C να είναι το χαμηλό των 779 μονάδων.

    Αναμένεται η ολοκλήρωση κάποιου αντιστρεπτικού σχηματισμού που προς το παρόν δεν υφίσταται ή βρίσκεται στα πρώτα στάδια κατασκευής του.

    Γενικός Δείκτης

    Η υποχώρηση της τιμής χαμηλότερα από τις 789 μονάδες ξεκαθάρισε την τεχνική εικόνα της διόρθωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η διόρθωση πλέον μπορεί να λάβει μόνο τη μορφή ενός μεγάλου ΑΒC. Το κύμα C και κατ΄ επέκταση ολόκληρη η διόρθωση μπορεί να ολοκληρώθηκε ήδη στην προσέγγιση – επαφή με την ανερχόμενη Α όμως δεν αποκλείεται να συνεχίσει χαμηλότερα σε περίπτωση διάσπασής της.

    Αυτό καθιστά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τις επόμενες 1-3 εβδομάδες καθώς αν αντέξει η στήριξη της ανερχόμενης Α είναι πιθανό να ξεκινήσει μια νέα μακροπρόθεσμη ανοδική κίνηση με πολύ υψηλές τιμές στόχους.

    FTSE25

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 2027 μονάδων (κλείσιμο). Βρίσκεται σε εξέλιξη το κύμα C ενός σχηματισμού ABC και η πορεία της τιμής του δείκτη αναμένεται να εξελιχθεί όπως και αυτή του ΓΔ.

    Τραπεζικός Δείκτης (ΔΤΡ)

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 544 μονάδων (κλείσιμο).

    Παραμένει η τιμή του τραπεζικού δείκτη να βρίσκεται πολύ κοντά στο πρόσφατο χαμηλό 120 ημερών (443 μονάδες). Η τεχνική εικόνα εξακολουθεί να είναι επιβαρυμένη και ενισχύεται η πιθανότητα να αναζητηθεί στήριξη στην περιοχή των 427 μονάδων.

    Η πίεση που ασκείται στον τραπεζικό κλάδο είναι εμφανής και στα επιμέρους διαγράμματα των τραπεζικών μετοχών.

    Μετοχές

    ΒΙΟΧΑΛΚΟ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 15/07/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ουδέτερη ενώ γίνεται καθοδική, με διάσπαση των 3,27€ (κλείσιμο) και ανοδική με υπέρβαση του ΕΜΑ50.

    Αναζήτησε και βρήκε στήριξη η μετοχή στο παλιό επίπεδο στήριξης στα 3,32€ παρότι αρχικά κινήθηκε λίγο χαμηλότερα. Στην τρέχουσα φάση βρίσκεται σε αναζήτηση κατεύθυνσης αντιμετωπίζοντας την πίεση της αντίστασης στα 3,67€ και του ΕMA50.

    ΒΙΟΧΑΛΚΟ makro

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 15/07/22

    Από τον Μάρτιο του 22 ενεργοποιήθηκε σχηματισμός διπλής κορυφής. Ο καθοδικός στόχος του σχηματισμού βρίσκεται στα 2,80€ και ακυρώνεται με τυχόν επιβεβαιωμένη υπέρβαση του ΕΜΑ30

    ΕΤΕ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 15/07/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 3,23€ (κλείσιμο).

    Η μετοχή δεν κατάφερε να υπερβεί τις κρίσιμες αντιστάσεις (ΕΜΑ200 και 3,05€) και πέρασε σε μια έντονη διορθωτική πορεία. Στόχος για τις επόμενες συνεδριάσεις είναι να κρατηθεί η τιμή της ψηλότερα από περιοχή στηρίξεων 2,56-2,66€ ώστε να υπάρξει και νέα ανοδική προσπάθεια.

    ΕΤΕ makro

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 15/07/22

    Επιβαρύνθηκε και πάλι η τεχνική εικόνα λόγω της διάσπασης του κάτω ορίου του πλαγιοανοδικού καναλιού ΑΚ-ΑΑ που επαναφέρει τον κίνδυνο καθοδικής διάσπασης των 2,54€ που θα δώσει στην πορεία της μετοχής μακροπρόθεσμα καθοδικά χαρακτηριστικά

    EUROBANK

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 15/07/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 0,908€ (κλείσιμο).

    Η έντονη βύθιση της τιμής της μετοχής μέχρι τα 0,71€ έφερε μια ανοδική αντίδραση η οποία τερματίστηκε στην επιβεβαιωμένη πλέον αντίσταση στα 0,79€. Η τεχνική εικόνα παραμένει επιβαρυμένη χωρίς να υπάρχει προς το παρόν κάποια ένδειξη για αντιστροφή της καθοδικής τάσης.

    EUROBANK makro

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 15/07/22

    Η καθοδική διάσπαση των 0,77€ ακύρωσε την μακροπρόθεσμη ανοδική τάση και η τεχνική εικόνα απέκτησε καθοδικά χαρακτηριστικά.

    Το επίπεδο των 0,77€ αποτελούσε τη γραμμή λαιμού ενός σχηματισμού διπλής κορυφής που ολοκληρώθηκε με τη διάσπασή της και ενεργοποίησε καθοδικό στόχο στην περιοχή 0,37-0,39€. Αν και η συγκεκριμένη περιοχή φαίνεται αρκετά χαμηλά η προϋπόθεση αποφυγής της υποχώρησης μέχρι εκεί είναι η άμεση ανάκαμψη της τιμής και η υπέρβαση του ΕΜΑ30.

    ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 15/07/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ουδέτερη ενώ γίνεται καθοδική με διάσπαση των 3,40€ (κλείσιμο) και ανοδική με υπέρβαση του ΕΜΑ50.

    Η μετοχή αφού πέτυχε το χαμηλό των 120 ημερών στα 3,34 εκδήλωσε μια ανοδική αντίδραση η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη και θέτει ισχυρή πιθανότητα στο ενδεχόμενο η καθοδική πορεία να έχει ολοκληρωθεί στο πρόσφατο χαμηλό 120 ημερών.

    Η μετοχή αύξησε τις πιθανότητες η παραπάνω εκτίμηση να είναι ορθή αφού πέτυχε και την υπέρβαση του επιπέδου των 3,80€ ενώ πλέον αντιμετωπίζει την πίεση του SMA50. Αν καταφέρει και αυτή την σημαντική τεχνική υπέρβαση τότε η τιμή της μετοχής μπορεί να φτάσει τουλάχιστον μέχρι την κατερχόμενη Κ.

    ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ makro

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 15/07/22

    Η μακροπρόθεσμη τάση της μετοχής είναι καθοδική. Βρίσκεται υπό την πίεση του ΕΜΑ30 και της κατερχόμενης Κ.

    Η μετοχή ολοκλήρωσε ένα σχηματισμό διπλής κορυφής τον Ιανουάριο του 22 και τέθηκε καθοδικός στόχος στα 3,74€ τον οποίο και πέτυχε πρόσφατα. Τις τελευταίες δυο εβδομάδες είναι εμφανής μια προσπάθεια εκδήλωσης αντιστροφής της τάσης χωρίς όμως ακόμη να υπάρχει σχετική σηματοδότηση αφού σηματοδότηση για την ανοδική αντιστροφή της μακροπρόθεσμης τάσης θα είναι η υπέρβαση της Κ και του ΕΜΑ30.

    ΤΕΝΕΡΓ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 15/07/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 18,00 €.

    Η μετοχή ολοκλήρωσε οριακά ένα σχηματισμό αντιστροφής της τάσης ΩΚΩ ο οποίος αν επιβεβαιωθεί θα σηματοδοτήσει καθοδική αντιστροφή. Η επιβεβαίωση ολοκλήρωσης του σχηματισμού θα έρθει σε περίπτωση καθοδικής διάσπασης (κλείσιμο) της στήριξης στα 16,02€. Σ’ αυτή την περίπτωση η μετοχή θα ενεργοποιήσει καθοδικό στόχο στην περιοχή λίγο χαμηλότερα από τα 13€.

    Η ισχύς του σχηματισμού αμφισβητείται σε περίπτωση υπέρβασης του ΕMA50 και αντιστροφής της μεσοπρόθεσμης τάσης σε ανοδική

    ΤΕΝΕΡΓ makro

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 15/07/22

    Η μακροπρόθεσμη τάση της μετοχής είναι ανοδική. Απολαμβάνει τη στήριξη του ΕΜΑ30 και της ανερχόμενης Α.

    Η μετοχή κινήθηκε ανοδικά από τον Μάρτιο του 20 μέχρι τον Φεβρουάριο του 21. Από τότε άρχισε την κατασκευή ενός σχηματισμού «κούπα – χερούλι» (Cup and Handle) ο οποίος ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο με την υπέρβαση της γραμμής λαιμού όταν και τέθηκε ανοδικός στόχος στα 17,35€.

    Ο στόχος επιτεύχθηκε και η μετοχή συνέχισε ψηλότερα για να διορθώσει στη συνέχεια.

    Όσο διατηρείται η στήριξη του ΕΜΑ30 είναι πιθανό να επιτευχθεί και ο δεύτερος ανοδικός στόχος (20,50€).

    NASDAQ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 15/07/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση του ΕΜΑ50 (κλείσιμο).

    Ο δείκτης δεν κατάφερε αρχικά την υπέρβαση των 12299 μονάδων και παρέμεινε χαμηλότερα και υπό την πίεση του SMA50. Σε εξέλιξη βρίσκεται μια δεύτερη προσπάθεια υπέρβασης που αν είναι επιτυχημένη θα ανοίξει το δρόμο προς περιοχή τιμών ψηλότερα από τις 13000 μονάδες.

    NASDAQ makro

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 15/07/22

    Ο δείκτης έχει ολοκληρώσει ένα αντιστρεπτικό σχηματισμό ΩΚΩ που έχει καθοδικό στόχο στις 9250 μονάδες ενώ υφίσταται και ενδιάμεσος στόχος στις 11500 μονάδες.

    Ήδη πέτυχε τον ενδιάμεσο στόχο ενεργοποιώντας την πιθανότητα επίτευξης του βασικού στόχου που μπορεί να αποφευχθεί μόνο αν εμφανιστεί αντίδραση που θα έχει ως αποτέλεσμα την υπέρβαση του ΕΜΑ30.

    GOLD

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 15/07/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 1841$ (κλείσιμο).

    Η τιμή του χρυσού έφτασε στον καθοδικό στόχο του σχηματισμού διπλής κορυφής που βρίσκεται στην περιοχή των 1710$ και έχει τεθεί από τα τέλη Απριλίου. Η επίτευξη του στόχου δημιουργεί συνθήκες για την εμφάνιση μιας ανοδικής αντίδρασης χωρίς φυσικά να υπάρχει ανοδική σηματοδότηση.

    WTI

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 15/07/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 111,8$ (κλείσιμο).

    Η τιμή υποχώρησε φτάνοντας ξανά στις ίδιες σημαντικές στηρίξεις των SMA200 και 94,29$. Η συνδυασμένη στήριξη είναι ικανή να αντιστρέψει την καθοδική τάση που έχει εγκατασταθεί από τις αρχές Ιουλίου ενώ τυχόν διάσπασή της δημιουργεί συνθήκες μακροπρόθεσμης αποκλιμάκωσης της τιμής του πετρελαίου ακόμη και κατά 40$ χαμηλότερα.

    Για όσους το ενδιαφέρον τους επεκτείνεται και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

    APPLE

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 15/07/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 131,6$ (κλείσιμο).

    Η μετοχή κατάφερε να υπερβεί τον ΕΜΑ50 και να επιτύχει νέο υψηλό κλείσιμο 20 ημερών με αποτέλεσμα η μεσοπρόθεσμη τάση να είναι ανοδική.

    Αντιμετωπίζει την πίεση της αντίστασης στα 150,6$ και του ΕΜΑ200 που επίσης λειτουργεί ως αντίσταση. Αν υπερβεί τις αντιστάσεις θα σηματοδοτήσει αντιστροφή της μακροπρόθεσμης τάσης που παραμένει καθοδική.

    Είναι πιθανή μια υποχώρηση της τιμής υπό την πίεση των αντιστάσεων. Ανάλογα με το εύρος της υποχώρησης θα κριθεί και η μεσοπρόθεσμη συνέχεια. Σε περίπτωση υπέρβασης των αντιστάσεων σηματοδοτείται συνέχεια της ανόδου προς την περιοχή των 170$.

    Της τρέχουσας ανοδικής αντίδρασης έχει προηγηθεί ανοδική απόκλιση RSI και τιμής κλεισίματος που επιβεβαιώνει την μεσοπρόθεσμη αντιστροφή της τάσης.

    BOEING

     

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 15/07/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 134,0$ (κλείσιμο).

    Η μετοχή κατάφερε να υπερβεί τον ΕΜΑ50 και να επιτύχει νέο υψηλό κλείσιμο 20 ημερών με αποτέλεσμα η μεσοπρόθεσμη τάση να είναι ανοδική.

    Ταυτόχρονα ολοκλήρωσε ανοδικό σχηματισμό διπλού πυθμένα με ανοδικό στόχο στην περιοχή των 170-172$.
    Βρίσκεται σε εξέλιξη η ανοδική κίνηση προς επίτευξη του ανοδικού στόχου χωρίς όμως να έχουν επιβεβαιωθεί οι υπερβάσεις του ΕΜΑ50 και της γραμμής λαιμού του σχηματισμού.

    Αν και δεν υφίστανται αντιστάσεις είναι πιθανή μια ήπια υποχώρηση της τιμής προς επιβεβαίωση των διασπάσεων.

    Της τρέχουσας ανοδικής αντίδρασης έχει προηγηθεί ανοδική απόκλιση RSI και τιμής κλεισίματος που επιβεβαιώνει την μεσοπρόθεσμη αντιστροφή της τάσης.



    ΣΧΟΛΙΑ