• Μετοχές

    «Άλμα» του ΟΤΕ «βλέπει» η Barclays

    • NewsRoom

    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ


    Σε σημαντική αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ, ανεβάζοντας παράλληλα τη σύσταση για τη μετοχή σε «overweight», προχώρησε η Barclays. Η νέα τιμή στόχος για τον ΟΤΕ ορίζεται στα 14 ευρώ, από 10 ευρώ προηγουμένως, μεταβολή που αντιστοιχεί σε αύξηση 40%.

    Παράλληλα, η Barclays αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή σε «overweight» από «underweight», στηριζόμενη, όπως αναφέρει στη σχετική έκθεσή της, στη βελτίωση που παρουσιάζουν τα θεμελιώδη μεγέθη του Οργανισμού, σε συνδυασμό με την “πειθαρχεία” που καταγράφεται στο σκέλος του κόστους και το μειωμένο capex.

    Τα στοιχεία αυτά, τονίζεται, οδηγούν σε πρόβλεψη για σταθερά θετικό ρυθμό ανάπτυξης των EBITDA και διψήφια ανάπτυξη των ελεύθερων ταμειακών ροών για το 2019 και μετά.

    Με τη μετοχή να βρίσκεται σήμερα υπό διαπραγμάτευση σε επίπεδα 4,2 φορές την εκτιμώμενη σχέση EV/EBITDA για το 2019, η Barclays αναφέρει πως οι αντίστοιχοι του ΟΤΕ τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι στην ΕΕ εμφανίζουν σχέση 6xEV/EBITDA.

    Η Barclays αναφέρει, επίσης, πως η εγχώρια τηλεπικοινωνιακή αγορά εμφανίζει βελτίωση στα θεμελιώδη μεγέθη της, με σταθερή ζήτηση και δυναμική τιμολόγηση, τόσο στην σταθερή όσο και στην κινητή τηλεφωνία, και ο ΟΤΕ είναι στρατηγικά τοποθετημένος για να επωφεληθεί από την ανάπτυξη της αγοράς.



    ΣΧΟΛΙΑ