• Μετοχές

    «Άλμα» της Μυτιληναίος προβλέπει η Citigroup

    μυτιληναιος

    Ευάγγελος Μυτιληναίος. Επικεφαλης Mytilinaios Group


    Σε σημαντική αναβάθμιση της Μυτιληναίος προχώρησε η Citigroup, η οποία αναθεώρησε σημαντικά προς το καλύτερο τόσο τη σύστασή της όσο και την τιμή-στόχο για τη μετοχή.

    Η Citigroup δίνει πλέον σύσταση αγοράς (buy) για τη μετοχή, από ουδέτερη (neutral / high risk) προηγουμένως.

    Την ίδια στιγμή, ο πήχης για την πορεία της μετοχής ανεβαίνει σημαντικά στα 11,50 ευρώ ανά μετοχή από 9,5 ευρώ προηγουμένως, με τη νέα τιμή-στόχο να υποδηλώνει περιθώριο ανόδου περίπου 36% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.

    Η Citigroup, στο report «Ώρα για Επένδυση – Αναβάθμιση σε Αγορά», υπογραμμίζει ότι η εταιρεία χαρακτηρίζεται από τα εξής στοιχεία:

    • Ισχυρά Θεμελιώδη: «Βλέπουμε τον τομέα μεταλλουργίας να συνεχίζει να επωφελείται από το χαμηλό κόστος παραγωγής και τις υψηλές τιμές του αλουμινίου και της αλουμίνας. Προσδοκούμε να αυξηθούν τα κέρδη του EPC περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ το 2019, τα οποία υποστηρίζονται από έργα στην Γκάνα και τη Λιβύη. Τα κέρδη από τον τομέα ενέργειας είναι πιθανό να μετριαστούν το 2018 κυρίως λόγω των ήπιων καιρικών συνθηκών, αλλά θα πρέπει να ανακάμψουν το 2019. Προβλέπουμε το EBITDA του Ομίλου στα 314 εκατ. ευρώ φέτος και στα 378 εκατ. ευρώ το 2019. Οι μετοχές διαπραγματεύονται με P/E στις 6,1x το 2019 και σε EV/EBITDA στις 4x το 2019 με απόδοση FCF 18%».

    • Ισχυρός Ισολογισμός: «Προβλέπουμε ότι το καθαρό χρέος του Ομίλου θα μειωθεί στα 438 εκατ. ευρώ το 2018 ή στις 1,4x τα EBITDA από 3,5x το 2015. Βλέπουμε το μέρισμα του 0,32 ευρώ που καταβλήθηκε για το 2017 να παραμένει σε παρόμοιο επίπεδο τα επόμενα έτη, αντανακλώντας απόδοση 3,6%. Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο απομόχλευσης, η εταιρεία κινείται τώρα σε επενδυτική φάση».

    • Χρόνος για Επένδυση: «Η εταιρεία έχει σχέδια για επενδύσεις ύψους 880 εκατ. ευρώ σε τρία έργα χωρίς την πρόσφατη εκδήλωση ενδιαφέροντος για την προγραμματισμένη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, της εταιρείας προμήθειας φυσικού αερίου. Το μεγαλύτερο έργο (400 εκατομμύρια δολάρια) για το οποίο αναμένεται η τελική επενδυτική απόφαση (FID) είναι μια αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας στην αλουμίνα. Τα άλλα δύο έργα είναι από την πλευρά της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής ενός εργοστασίου φυσικού αερίου 650 MW υψηλής απόδοσης (300 εκατ. ευρώ). Πιστεύουμε ότι οι στόχοι εσωτερικής απόδοσης (IRRs) είναι υψηλότεροι από 15%».

    • Τιμή-στόχος στα €11,5: «Αυξάνουμε την τιμή-στόχο στα €11,5 (από €9,5 πριν), ώστε να αντανακλάται η υψηλότερη αξία για τις επιχειρήσεις μεταλλουργίας (αλουμίνιο), το χαμηλότερο καθαρό χρέος αλλά και το discount του 10% που υπολογίζαμε για τη μετοχή ως εταιρεία συμμετοχών, το οποίο δεν υφίσταται πλέον μετά την αναδιάρθρωση του Ομίλου. Αφαιρούμε επίσης την υψηλή βαθμολογία κινδύνου (high risk) για τη μετοχή αφού ο κίνδυνος χώρας και η μεταβλητότητα έχουν υποχωρήσει αισθητά τους τελευταίους 18 μήνες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Καμπανάκι» από Μυτιληναίο και Στασινόπουλο για το υψηλό κόστος της ενέργειας και τον «εμπορικό πόλεμο»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μυτιληναίος: Νέο έργο στην Ισπανία για τη METKA EGN

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ευ. Μυτιληναίος: Οι προκλήσεις της επόμενης μέρας και τα φιλόδοξα σχέδια του ομίλου



    ΣΧΟΛΙΑ