• ΑΓΟΡΕΣ

    Με ζημιές κλείνει η Ασία μετά το «αιματοκύλισμα» της Wall Street


    Το χθεσινό «αιματοκύλισμα» της Wall Street επηρέασε αρνητικά σε μεγάλο βαθμό την εικόνα των ασιατικών αγορών το πρωί της Τετάρτης. Καταλύτες στην αντιστροφή του κλίματος αισιοδοξίας ήταν για ακόμη μία φορά η αβεβαιότητα όσον αφορά τις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα, αλλά και ο γενικευμένος φόβος των επενδυτών για την παγκόσμια ανάπτυξη, ο οποίος πήγασε από την ασυνήθιστη τροπή που πήραν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολογιών κατά τη χτεσινή συνεδρίαση, με τη διαφορά της απόδοση της τριετούς με την πενταετή να πέφτει υπό του μηδενός και το spread του διετούς με τη δεκαετή να φτάνει στα χαμηλότερα επίπεδά της από το 2007.

    Το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin, ερωτηθείς για την απότομη πτώση των χρηματιστηρίων, σχολίασε ότι οι αγορές “περιμένουν να δουν” εάν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών στο διάστημα των 90 ημερών που συμφωνήθηκε στο Μπουένος Άιρες.

    To πρωί της Τετάρτης, το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας δήλωσε “σίγουρο” ότι μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ μπορεί να επιτευχθεί στο ορισμένο χρονικό διάστημα.

    Ο Shanghai Composite ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με ήπια πτώση (-0,61%) στις 2.649,81 μονάδες.

    Ο Hang Seng σημείωνε μεγαλύτερη πτώση (-1,70%), ο ινδικός Sensex πτώση 0,52% και ο IDX στην Ινδονησία πτώση 0,72%.

    Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του στις 21.919,33 μονάδες (-0,53%). Στη Σεούλ, ο Kospi κατέγραψε ζημιές 0,62%.

    Με ζημιές 0,78% έκλεισε ο ASX στο Σίδνεϊ.



    ΣΧΟΛΙΑ