• ΑΓΟΡΕΣ

    Με νέα πτώση λόγω Τουρκίας άνοιξε την εβδομάδα η Wall Street

    Wall Street


    Με απώλειες ξεκίνησε την εβδομάδα η Wall Street, καθώς το αρνητικό κλίμα που προκαλεί η κρίση στην τουρκική οικονομία συνέχισε για δεύτερη συνεδρίαση να προβληματίζει τους επενδυτές στην Αμερική.

    Η πτώση της τουρκικής λίρας παρασύρει μαζί της τα νομίσματα των αναπτυσσόμενων αγορών, αλλά και το ευρώ, κυρίως λόγω της έκθεσης μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών στην τουρκική αγορά. Οι επενδυτές αποφεύγουν τις επενδύσεις ρίσκου, σε μια έτσι κι αλλιώς δύσκολη περίοδος όπου ο προστατευτισμός του Ντόναλντ Τραμπ και οι αποφάσεις του γύρω από το διεθνές εμπόριο συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία.

    O Dow Jones έκλεισε στις 25.187,70 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 125,44 μονάδων (-0,50%). Ο S&P 500 έκλεισε στο -0,4% και τις 2.821,93 μονάδες, ενώ ο Nasdaq στις 7.819,71 μονάδες και το -0,25%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόλις 6 βρέθηκαν σε θετικό έδαφος. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε η μετοχή της Merck & Co. (+0,98%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση η μετοχή της DowDuPont (-1,70%).

    Στα επιχειρηματικά νέα της ημέρας, ο Έλον Μασκ επιβεβαίωσε με ανάρτησή του την φήμη πως η κίνηση του για πιθανή έξοδο της Tesla από τη Wall Street συνδέεται με την εξασφάλιση χρηματοδότησης από επενδυτικό fund της Σαουδικής Αραβίας. Η σχετική φήμη είχε κυκλοφορήσει αρχικά λίγες ώρες πριν τα πρώτα του tweets για τις προθέσεις του, πριν από μια εβδομάδα.

    Tην ίδια ώρα, την  αποχώρησή του από την Netflix ανακοίνωσε ο οικονομικός διευθυντής, David Wells.



    ΣΧΟΛΙΑ