• ΑΓΟΡΕΣ

    Με κέρδη 1,7% ο Dow Jones στο άνοιγμα, με ώθηση από τις ανακοινώσεις της Gilead – Άλμα 25% για το WTI, στο +11% το Brent

    • NewsRoom
    wall street


    Με ώθηση από τις ανακοινώσεις της Gilead Sciences για  τα θετικά στοιχεία που προέκυψαν από τις κλινικές δοκιμές της 5ήμερης θεραπείας με το φάρμακο remdesivir σε ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα Covid-19 άνοιξε την Τετάρτη η Wall Street.

    Θετικά στην ψυχολογία των επενδυτών επέδρασαν και τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης η Alphabet, μητρική της Google και του YouTube, η οποία αν και δεν κατάφερε να πιάσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών αναφορικά με τα κέρδη στο πρώτο τρίμηνο, άφησε να εννοηθεί πως οι συνθήκες δεν έχουν επιδεινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με τη μετοχή της να σημειώνει άνοδο άνω του 8% την Τετάρτη.

    Παράλληλα, σημαντική άνοδο 25,12% σημειώνει αυτή την ώρα το συμβόλαιο Ιουνίου του αμερικανικού αργού το οποίο κινείται στα 15,40 δολάρια το βαρέλι, ενώ άλμα 11,29% σημειώνει και το brent στο Λονδίνο, που κινείται πάνω από τα 22,7 δολάρια το βαρέλι.

    Οι επενδυτές αναμένουν μέσα στην ημέρα τις ανακοινώσεις της FED η οποία αναμένεται να  επαναλάβει τη δέσμευσή της για στήριξη της αμερικανικής οικονομίας. Την Πέμπτη ακολουθούν οι ανακοινώσει της ΕΚΤ.

    Πάντως, λίγο νωρίτερα η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως η ύφεση το πρώτο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 4,8% την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στο 3,5%.

    Μισή ώρα μετά το άνοιγμα των συνεδριάσεων στα χρηματιστήρια της Wall Street, o Dow Jones κινείται στις  24.526,8 μονάδες με άνοδο 1,76%, ο  S&P 500  στις 2.921,76 μονάδες με κέρδη  2,04% και ο  Nasdaq στις 8.822,8  μονάδες με άνοδο 2,50%.



    ΣΧΟΛΙΑ