ΑΓΟΡΕΣ

Με ηχηρές απουσίες το roadshow του Χ.Α. για τη μεσαία κεφαλαιοποίηση

WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


Xωρίς τη συμμετοχή των Πλαστικών Θράκης, του ΟΛΘ, του Ικτίνου, των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, Autohellas και Aegean Airlines πραγματοποιήθηκε το τρίτο roadshow του Χ.Α. με τη συμμετοχή των ελληνικών εισηγμένων να κατέρχεται στις 9 από 15 πέρυσι.

Ο λόγος της μη συμμετοχής συνδέεται α) με το γεγονός ότι κάποιες από τις εισηγμένες απέρριψαν τη πρόταση της ΕΧΑΕ που διοργάνωσε την εκδήλωση να συμμετάσχουν διότι θεωρούν ότι υπάγονται στην κατηγορία της μεγάλης κεφαλαιοποίησης (σ.σ. κάτι που δεν δικαιολογείται από την κεφαλαιοποίησή τους) και β) κάποιες εταιρείες, όπως η Aegean και η Autohellas, έχουν αντικειμενικά ζητήματα να αντιμετωπίσουν, όπως η πανδημία.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση ήταν οι εξής: ΑΔΜΗΕ, Cenergy, Eλβαλ Χαλκόρ, Ευρωπαϊκή Πίστη, ΕΧΑΕ, ΕΥΑΘ, Κρι-Κρι, ΟΛΠ και Quest.

Αν και λιγότερες εταιρείες παρουσίες φέτος, το ενδιαφέρον τον επαγγελματιών της αγοράς κρίνεται αξιοσημείωτο και εμφανώς μεγαλύτερο από πέρυσι. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα ενισχυμένη ήταν και φέτος η συμμετοχή των αλλοδαπών επενδυτών. Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν 119 επαγγελματίες της αγοράς από 46 εταιρείες και έγιναν 385 συναντήσεις.

Το χρηματιστήριο θεωρεί ότι, για μία ακόμη χρονιά, υψηλόβαθμα στελέχη εισηγμένων επιχειρήσεων είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν εγχώριους αλλά και ξένους θεσμικούς επενδυτές και να τους ενημερώσουν για την πορεία των εταιρειών τους καθώς και για τον στρατηγικό σχεδιασμό και τις προοπτικές τους όπως αυτές διαγράφονται.

Το συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου για την ενίσχυση της προβολής των εισηγμένων εταιρειών στην επενδυτική κοινότητα, την αύξηση της κάλυψής τους από τους χρηματιστηριακούς αναλυτές αλλά και την βελτίωση της ρευστότητας των μετοχών τους.

To ενδιαφέρον που καταγράφηκε φέτος ήταν αυξημένο, στοιχείο που αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι ο αριθμός των επαγγελματιών της αγοράς που έδωσαν το παρών καθώς και ο αριθμός των εταιρειών που αντιπροσώπευαν ξεπέρασε κατά πολύ τα περυσινά μεγέθη.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ