• ΑΓΟΡΕΣ

    Με άνοδο έκλεισαν Wall Street και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, βάζοντας στην άκρη τον φόβο για τη Συρία

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με άνοδο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη  Wall Street, παίρνοντας ώθηση από τα νέα από τον Λευκό Οίκο και το αινιγματικό tweet του Ντόναλντ Τραμπ, με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και να μην υπάρξει σύντομα στρατιωτική δράση στην Συρία.

    «Ουδέποτε είπα πότε θα γίνει επίθεση στη Συρία. (Αυτή) θα μπορούσε να γίνει πολύ σύντομα ή και όχι και τόσο σύντομα», ανέφερε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο το επενδυτικό κλίμα στην αγορά των ΗΠΑ. Έτσι, οι επενδυτές, αφήνοντας στην άκρη προς το παρόν την ανησυχία για τα γεωπολιτικά, έστρεψαν το βλέμμα στα οικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών, με τον χρηματοοικονομικό κλάδο να οδηγεί σε άνοδο τον Dow Jones.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε στις 24.483,05 μονάδες, με άνοδο 1,21% ή 293,60 μονάδες. Ο  S&P 500 έκλεισε στις 2.663,99 μονάδες με άνοδο  0,83% ενώ ο  Nasdaq στις 7.140,25 μονάδες με άνοδο  1,01%.

    Πάντως, το βλέμμα των επενδυτών θα συνεχίσει να βρίσκεται στα γεωπολιτικά παιχνίδια στη Μέση Ανατολή. Άλλωστε, στο Λονδίνο το υπουργικό συμβούλιο έδωσε απόψε την έγκρισή του για ανάληψη δράσης στη Συρία, ενώ η Ρωσία ζήτησε την σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας την Παρασκευή, την ώρα που η Γαλλία επιμένει πως υπάρχουν αποδείξεις για εμπλοκή του Άσαντ σε επίθεση με χημικά στη Ντούμα.

    Νωρίτερα, πάντως, στην Ευρώπη τα χρηματιστήρια έκλεισαν με κέρδη, μετά τις χθεσινές απώλειες. Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύθηκε κατά 0,98%, ο βρετανικός FTSE 100  κατά  0,02% και ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,59%. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,70%.



    ΣΧΟΛΙΑ