• ΑΓΟΡΕΣ

    Το «κλειδί» για την επόμενη μεγάλη κίνηση του bitcoin μπορεί να το κρατά η Google!

    • NewsRoom


    Το «κλειδί» για την επόμενη μεγάλη κίνηση του bitcoin μπορεί να «κρύβεται» στη μηχανή αναζήτησης της Google, υποστηρίζει ο πρώτος αναλυτής που πήρε την απόφαση να αρχίσει να παρακολουθεί το πασίγνωστο, πλέον, κρυπτονόμισμα.

    Όπως υποστηρίζει ο συνιδρυτής της DataTrek Research, Nick Colas, τα αποτελέσματα από τις αναζητήσεις που γίνονται στην Google μπορούν να αποκαλύψουν σημαντικά στοιχεία για το πώς θα κινηθεί το επόμενο διάστημα το bitcoin.

    «Βλέποντας πόσοι άνθρωποι ψάχνουν τη λέξη ‘bitcoin’ στην Google, η οποία ελέγχει χονδρικά το 60% της αγοράς στις μηχανές αναζήτησης παγκοσμίως, αποκτούμε μια πολύ καλή αίσθηση για το ενδιαφέρον που υπάρχει», δήλωσε στο CNBC.

    «Τα δεδομένα δείχνουν ακριβώς τις ίδιες τάσεις για την τιμή (του κρυπτονομίσματος) που είδαμε τις τελευταίες 90 μέρες», πρόσθεσε.

    Και, όπως ακριβώς φάνηκε από τις τελευταίες τάσεις σε ό,τι αφορά την αναζήτηση, η τιμή του bitcoin έχει καταβαραθρωθεί, καθώς κινείται στο επίπεδο των 10.000-12.000 δολαρίων, έχοντας υποχωρήσει σημαντικά από την τιμή-ρεκόρ των 20.000 δολαρίων που «έπιασε» τον Δεκέμβριο.

    «Οι αναζητήσεις που αφορούν το bitcoin έχουν πραγματικά μειωθεί σημαντικά. Επομένως, το επίπεδο του ενδιαφέροντος δείχνει καθαρά πότε το bitcoin παρουσιάζει μεγάλες εξάρσεις και πότε υποχωρεί», υποστήριξε ο «γκουρού» της Wall Street.

    Για του λόγου το αληθές, ο ίδιος λέει ότι την περίοδο που το bitcoin έκανε το τελευταίο μεγάλο ράλι του, που ήταν από τις 23 Νοεμβρίου μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου του 2017, οι αναζητήσεις στην Google παρουσίασαν σημαντική αύξηση, ενώ το bitcoin «σκαρφάλωσε» στα 19.843 δολάρια.

    «Οι τάσεις αναζήτησης εξακοντίστηκαν μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών εδώ στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, φτάνοντας σε υπερδιπλάσια επίπεδα μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες», λέει ο Colas. «Η αύξηση αυτή στις αναζητήσεις για τον όρο ‘bitcoin’ οδήγησε στην πραγματικότητα σε αύξηση του αριθμού των πορτοφολιών που δημιουργήθηκαν», συμπληρώνει.

    Λίγες ημέρες αργότερα, όμως, η τιμή του bitcoin κατέρρευσε, όπως και οι αναζητήσεις γι’ αυτό.

    Παρά τα προβλήματα, όμως, ο Colas δεν θεωρεί ότι το bitcoin δεν θα καταφέρει να επιπλεύσει. Άλλωστε, όπως επισημαίνει, η τιμή του εξακολουθεί να κινείται σε υψηλότερα επίπεδα απ’ ό,τι πριν το μεγάλο ράλι του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το bitcoin μπορεί να διαιρεθεί έως 50 φορές μέσα στο 2018!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστιο σκάνδαλο στην αγορά κρυπτονομισμάτων: «Έκαναν φτερά» νομίσματα αξίας 400 εκατ. δολαρίων!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η υποχώρηση του bitcoin πενταπλασίασε τη ζήτηση για χρυσές λίρες



    ΣΧΟΛΙΑ