• ΑΓΟΡΕΣ

    Κέρδη στις ευρωαγορές, με το βλέμμα στις σινοαμερικανικές συνομιλίες


    Με κέρδη ξεκίνησαν τις συναλλαγές οι ευρωαγορές, έπειτα από έκθεση του πρακτορειου Reuters για ταχεία πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Πεκίνο προχώρησε σε “απαράμιλλες” προτάσεις προκειμένου να μετριάσει τις ανησυχίες της αμερικανικής κυβέρνησης αναφορικά με το ζήτημα της μεταφοράς τεχνολγίας. Σήμερα, αξιωματούχοι των δύο πλευρών, θα συναντηθούν για ένα νέο γύρο συζητήσεων.

    Οι πιέσεις στις μετοχές συνεχίστηκαν χθες, εν μέσω των ενισχυμένων ανησυχιών για την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, που έφερε η μεγάλη πτώση στις ομολογιακές αποδόσεις των ΗΠΑ, με την αμερικανική 10ετία να φτάνει στη χθεσινή συνεδρίαση στα χαμηλά 16 μηνών (2,3611%). Το φαινόμενο όμως ξεπέρασε τα σύνορα του Ατλαντικού, με την απόδοση της γερμανικής 10ετίας να φτάνει το -0,088%, πλησιάζοντας το χαμηλό 29 μηνών, -0,094%.

    Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η τύχη του Brexit φαίνεται πιο αβέβαιη από ποτέ, με την Πρωθυπουργό να δεσμεύεται τελικά να παραιτηθεί, ως αντάλλαγμα για την υπερψήφιση της πρότασής της στο Κοινοβούλιο. Η κίνησή της απέτυχε να εντυπωσιάσει ορισμένους σκληροπυρηνικούς Brexiteers αλλά και το κόμμα DUP της Β. Ιρλανδίας.

    Χθες, τα μέλη του Κοινοβουλίου προχώρησαν σε ενδεικτική ψηφοφορία μιας σειράς εναλλακτικών λύσεων για το Brexit. Καμία από τις εναλλακτικές δε συγκέντρωσε πλειοψηφική στήριξη, γεγονός που δημιουργεί περαιτέρω αμφιβολίες για το αν το Ηνωμένο Βασίλειο θα καταφέρει να σπάσει το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται.

    Παρ’όλα αυτά, o FTSE 100 στο Λονδίνο βρίσκεται στο +0,75%, στη Φρνακφούρτη ο DAX στο +0,48%, στο Παρίσι ο CAC 40 στο +0,39%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ παρουσιάζει οριακές απώλειες -0,08%.



    ΣΧΟΛΙΑ