• ΑΓΟΡΕΣ

    Κέρδη στα χρηματιστήρια, υποχωρούν τα «ασφαλή καταφύγια»

    • Bloomberg


    Σε τροχιά ανόδου κινούνταν νωρίς σήμερα το πρωί οι μετοχές στην Ασία, όπως και τα αμερικανικά futures, ενώ αμερικανικά κρατικά ομόλογα, γεν και χρυσός υποχωρούσαν, εν μέσω κλίματος αισιοδοξίας για την κινεζική οικονομία και την προοπτική υπογραφής εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

    Κέρδη για τις μετοχές σε Σεούλ και Χονγκ Κονγκ, κάλυψη του χαμένου εδάφους στη Σαγκάη, όπως και στο Σίδνεϊ.

    Κλειστές λόγω αργίας οι αγορές στην Ιαπωνία, μικρές μεταβολές για τα ευρωπαϊκά futures.

    Οι γεωπολιτικές εξελίξεις παρέμειναν στο ραντάρ των αγορών και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με το Ιράν να παραδέχεται ότι κατέρριψε ουκρανικό αεροσκάφος που πέρασε για πύραυλο κρουζ.

    Την ίδια ώρα, η Βόρεια Κορέα διατράνωνε ότι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει από τα πυρηνικά προκειμένου να αρθούν οι σε βάρος της κυρώσεις.

    Και, κοιτώντας μπροστά, ΗΠΑ και Κίνα αναμένεται να υπογράψουν την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας τους, κάτι που, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, θα συμβεί την Τετάρτη και που παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι αποδεικνύει πως υπάρχει η πολιτική βούληση για αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.

    Στο μεταξύ, αυτήν την εβδομάδα ξεκινά και η περίοδος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων κερδοφορίας στις ΗΠΑ, με  Citigroup, Delta Air Lines, JPMorgan Chase, UnitedHealth Group και Goldman Sachs να ανακοινώνουν αποτελέσματα μέσα στις επόμενες ημέρες. Σε ό,τι αφορά την πορεία των εταιρικών αποτελεσμάτων, εκτιμάται ότι κινήθηκαν πιθανότατα πτωτικά για δεύτερο τρίμηνο στη σειρά, στα τέλη του 2019 και πως ο ετήσιος ρυθμός αύξησης κερδών θα διαμορφωθεί θα είναι ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί τα τελευταία τρία χρόνια.

    Στην αγορά πετρελαίου, οι τιμές σημειώνουν διακυμάνσεις μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας.



    ΣΧΟΛΙΑ