• ΑΓΟΡΕΣ

    Κέρδη για χρυσό και πετρέλαιο, σε υψηλό πέντε μηνών η τιμή του WTI

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Σε υψηλά πέντε μηνών έκλεισε η τιμή του αμερικανικού αργού μετά την επιβεβαίωση από τα επίσημα στοιχεία της EIA πως τα αποθέματα στις ΗΠΑ υποχώρησαν για τρίτη συναπτή εβδομάδα, όπως ανέμεναν και οι αναλυτές.

    Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού πετρελαίου, βενζίνης και αποσταγμάτων των ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή και η ζήτηση βελτιώθηκε. Η χρήση των διυλιστηρίων αυξήθηκε κατά 1,4 ποσοστιαίες μονάδες στο 81% της συνολικής χωρητικότητας σε εθνικό επίπεδο την εβδομάδα έως τις 7 Αυγούστου, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση. Στην Ανατολική Ακτή, τα ποσοστά χρησιμοποίησης των διυλιστηρίων αυξήθηκαν στο 71,8% της συνολικής χωρητικότητας, το υψηλότερο από τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία. Η ζήτηση καυσίμων στις ΗΠΑ αυξήθηκε στα 19,37 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα την περασμένη εβδομάδα, το υψηλότερο από τον Μάρτιο, μειώνοντας τα αποθέματα βενζίνης και ντίζελ, ακόμη και όταν τα διυλιστήρια παρήγαγαν περισσότερα καύσιμα.

    Έτσι το συμβόλαιο παράδοσης Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό αργό είδε την τιμή του να ανακάμπτει κατά 2,5% στα 42,67 δολάρια το βαρέλι.

    Ανοδικά έκλεισε και η τιμή του συμβολαίου του χρυσού την Τετάρτη, έπειτα από τη βουτιά 4% που κατέγραψε την Τρίτη, καθώς το δολάριο υποχώρησε προσφέροντας στήριξη στο πολύτιμο μέταλλο.

    Η τιμή του συμβολαίου παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 0,1% κλείνοντας στα 1.949 δολάρια η ουγγιά.



    ΣΧΟΛΙΑ