• ΑΓΟΡΕΣ

    Κέρδη 2,17% για τον Dow Jones, κοντά στις 3.000 μονάδες ο S&P 500 – Κέρδη για το πετρέλαιο, πτώση 1,7% για τον χρυσό

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσε o Dow Jones στη Wall Street την πρώτη συνεδρίαση μετά την αργία για τη Memorial Day, με τους επενδυτές να λαμβάνουν ώθηση από τα θετικά νέα για την πορεία της πανδημίας σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

    Οι επενδυτές θεωρούν πως οι μειωμένοι αριθμοί που παρατηρούνται σε σχέση με την κατάσταση τις προηγούμενες εβδομάδες θα μπορέσουν να οδηγήσουν σε συνέχιση του σταδιακού ανοίγματος των οικονομιών. Ταυτόχρονα, οι θετικές ενδείξεις από τον τομέα της έρευνας για τα υποψήφια εμβόλια κατά του κορονοϊού, δίνουν στους επενδυτές ελπίδα πως σε περίπτωση εμφάνισης ενός δεύτερου κύματος προς το τέλος της χρονιάς, τα μέτρα θα μπορούσαν να είναι λιγότερο ασφυκτικά για την οικονομία.

    Την ίδια ώρα, πάντως, παραμένει η ανησυχία γύρω από τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας. Μάλιστα σε δημοσίευμά του το Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, αναφέρει πως ο Λευκός Οίκος μελετά πιθανή επιβολή κυρώσεων σε Κινέζους αξιωματούχους και κινεζικές εταιρείες λόγω του ζητήματος του νόμου του Πεκίνου για την εθνική ασφάλεια του Χονγκ Κονγκ.

    Πάντως, η αισιοδοξία στη Wall Street στάθηκε ικανή να στείλει τον Dow Jones στις 24.995,11 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 2,17%. Ενδοσυνεδριακά ο δείκτης είχε βρεθεί να κινείται πάνω από τις 25.000 μονάδες.

    Ο S&P 500, ο οποίος ενδοσυνεδριακά βρέθηκε πάνω από τις 3.000 μονάδες, έκλεισε τελικά στις 2.991,77 μονάδες με άνοδο 1,23% ενώ ο  τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 9.340,22 μονάδες, περιορίζοντας τα αρχικά του κέρδη στο +0,17%.

    Η άνοδος της αγοράς των μετοχών είχε αρνητική επίδραση στην αγορά του χρυσού, με το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου να υποχωρεί κατά 1,7% στα 1.705,60 δολάρια η ουγγιά.

    Αντίθετα, ανοδικά κινήθηκε το πετρέλαιο, με το συμβόλαιο Ιουλίου για το WΤΙ να κλείνει με άνοδο 3,3% στα 34,35 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, ενώ στο Λονδίνο το συμβόλαιο Ιουλίου του Brent έκλεισε με κέρδη 1,8% στα 36,17 δολάρια το βαρέλι.



    ΣΧΟΛΙΑ