• ΑΓΟΡΕΣ

    Καταρρέουν οι τιμές του πετρελαίου: Διαφωνεί η Ρωσία με μείωση της παραγωγής


    Δραματική πτώση πραγματοποιούν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή καθώς διαψεύδονται οι ελπίδες των επενδυτών για συμφωνία μεταξύ του OPEC και των συμμάχων του για συμφωνία για μια νέα μείωση της παραγωγής προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση που έχει προκαλέσει στη ζήτηση ο νέος κορονοϊός.

    Οι τιμές κατρακυλούν καθώς ο OPEC δεν κατάφερε να πείσει την Ρωσία και τους συμμάχους της εκτός του Οργανισμού να περιορίσουν την παραγωγή τους κατά 500.000 βαρέλια την ήμερα. Η Ρωσία φαίνεται να υποστηρίζει ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να προβλέψει κανείς ποιος θα είναι ο αντίκτυπος της επιδημίας του κορονοϊού στη ζήτηση.

    Παράλληλα τα μέλη του OPEC δεν φαίνεται να συμφωνούν ούτε με την πρόταση για μείωση της δικής τους παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

    Έτσι το συμβόλαιο τους αμερικανικού αργού WTI (Απριλίου) υποχωρεί κατά 3,15 δολάρια ή 6,8% στα 42,75 δολάρια το βαρέλι, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2017. Παράλληλα, το αργό Brent καταγράφει πτώση 6,5% ή 3,27 δολάρια στα 46,72 δολάρια το βαρέλι, έχοντας νωρίτερα υποχωρήσει επίσης στο χαμηλότερο επίπεδό του από το 2017.



    ΣΧΟΛΙΑ