• ΑΓΟΡΕΣ

    Ισχυρά κέρδη στη Wall Street μετά τα σημάδια για κατ΄ αρχήν συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας

    • NewsRoom
    Χρηματιστές παρακολουθούν τις τιμές


    Με ισχυρή άνοδο υποδέχθηκαν οι επενδυτές το δημοσίευμα του Bloomberg που αναφερόταν σε επίτευξη συμφωνία επί της αρχής μεταξύ ΗΠΑ και Κϊνας στο θέμα του εμπορίου.

    Οι επενδυτές αναμένουν πως οι δύο πλευρές δεν θα θέσουν σε ισχύ τους νέους δασμούς, κάτι που είναι προγραμματισμένο να συμβεί στις 15 Δεκεμβρίου. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις από τον πάντα απρόβλεπτο Αμερικανό πρόεδρο. Άλλωστε μέχρι την τελευταία στιγμή ο Λευκός Οίκος προειδοποιεί πως οι δασμοί παραμένουν πάντα «στο τραπέζι»

    Την ίδια ώρα οι επενδυτές είχαν στραμμένο το βλέμμα και στις ανακοινώσεις της ΕΚΤ, μια μέρα μετά τις ανακοινώσεις της Fed. Όπως και η Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζα των ΗΠΑ, η Κεντρική Τράπεζα της Ευρωζώνης διατήρησε σταθερά τα επιτόκια.

    Η αισιοδοξία των επενδυτών δεν επλήγη ούτε από τα δυσάρεστα νέα από την αγορά εργασίας, όπου οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας, διαμορφώθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον ετών. Οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας αυξήθηκαν κατά 49.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 252.000 στην εβδομάδα μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2017.

    Κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, ο Dow Jones έκλεισε στις 28.132.05 μονάδες, σημειώνοντας άλμα  220,75 μονάδων η +0,79%. Ο  S&P 500 έκλεισε στις 3.168,57 μονάδες με άνοδο +0,86%, ενώ ο Nasdaq  στις 8.717,32 μονάδες με άνοδο +0,73%.



    ΣΧΟΛΙΑ