• ΑΓΟΡΕΣ

    Υψηλότερα κινούνται οι ευρωαγορές, με Κίνα-ΗΠΑ στο επίκεντρο


    Ήπια ανοδικά κινούνται οι μετοχές των ευρωπαϊκών δεικτών, μετά από τα χθεσινά μικτά πρόσημα. Η συνάντηση των εμπορικών αντιπροσώπων ΗΠΑ-Κίνας, εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με τον Αμερικανό Υπουργό Εμπορίου, Wilbur Ross, να δηλώνει χθες ότι η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών είναι πιθανή. Αν και κανείς δεν αναμένει επίλυση των διαφωνιών τις προσεχείς ημέρες, θετικές δηλώσεις και από τις δύο πλευρές, θα έδιναν στις παγκόσμιες αγορές την τόνωση που χρειάζονται, μετά το δύσκολο τελευταίο τρίμηνο του 2018.

    Οι αυξήσεις επιτοκίου στις οποίες θα προβεί η Fed μέσα στο 2019, απασχολούν εξίσου το παγκόσμιο επενδυτικό ενδιαφέρον. Σύμφωνα με το Reuters, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Raphael Bostic, ανέφερε χθες ότι θα μπορούσε να υπάρξει μόνο μία αύξηση σε ολόκληρη τη χρονιά.

    Το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων επενδυτών, στρέφεται επιπλέον και σε εγχώρια πολιτικά ζητήματα. Σύμφωνα με άρθρο της Daily Telegraph, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συζητούν την πορεία που θα ακολουθήσουν στην περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο ζητούσε παράταση της διαδικασίας βάσει του Άρθρου 50. Το δημοσίευμα διαψεύστηκε από εκπρόσωπο της Downing Street.

    Προς το παρόν πάντως, o DAX σημειώνει άνοδο +0,42%, ο CAC 40 +0,67%, ο FTSE 100 +0,54% και ο ΜΙΒ +0,80%.



    ΣΧΟΛΙΑ