• ΑΓΟΡΕΣ

    Ήπιες απώλειες στις ευρωαγορές, με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στο επίκεντρο των επενδυτών


    Με αρνητικά πρόσημα ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω των διευρυμένων ανησυχιών για τις νέες εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκεται στο -0,23%, στο Παρίσι ο CAC 40 στο -0,31%, στη Φρανκφούρτη  ο DAX στο -0,43% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ στο -0,32%.

    Οι τόνοι οξύνθηκαν μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ με αφορμή τις χθεσινές επιθέσεις εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν. Οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ κυκλοφόρησαν οπτικό  υλικό, υποστηρίζοντας ότι αποδεικνύει τη συμμετοχή των “Ιρανικών Φρουρών της Επανάστασης” στις εκρήξεις. Οι ισχυρισμοί αμφισβητήθηκαν έντονα από την Τεχεράνη, ενώ οι τιμές του πετρελαίου, που πρόσφατα είχαν αγγίξει τα χαμηλά τεσσάρων μηνών, αναρριχήθηκαν ως και +4,50% ενδοσυνεδριακά.

    Πίσω στην Ευρώπη, ασφαλή νίκη πέτυχε ο Boris Johnson στον πρώτο γύρο των εκλογών για την ηγεσία του Κόμματος των Συντηρητικών, επιβεβαιώνοντας τη θέση του ως το “φαβορί” για την διαδοχή στην Πρωθυπουργία. Ο Johnson έχει δηλώσει ότι θα οδηγήσει το Ηνωμένο Βασίλειο εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία.

    Σε εταιρικά νέα, η Volkswagen και η Ford είναι κοντά στην επίτευξη συνεργασίας για την ανάπτυξη αυτοοδηγούμενων και ηλεκτρικών οχημάτων, όπως δήλωσε χθες ο CEO της Volkswagen, Herbert Diess.

    Στο μέτωπο του σινοαμερικανικού εμπορικού πολέμου, ο Αμερικανός οικονομικός σύμβουλος, Larry Kudlow, προειδοποίησε χθες το βράδυ ότι το Πεκίνο θα πρέπει να αντιμετωπίσει συνέπειες αν ο Κινέζος Πρόεδρος Χι Jinping αρνηθεί την πρόσκληση για συνομιλίες. Η κινεζική κυβέρνηση δέχεται ήδη πολλή κριτική για τις κινήσεις της αναφορικά με τις μαζικές διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ, των οποίων οι επιπτώσεις φάνηκαν αρνητικές για τα χρηματιστήρια στην Ασία.

    Σ



    ΣΧΟΛΙΑ