• ΑΓΟΡΕΣ

    Ήπια κέρδη στην Ευρώπη με το βλέμμα στραμμένο στο Brexit


    Ήπια κέρδη σημειώνουν οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να διατηρούν  την επιφυλακτική τους στάση απέναντι στις εξελίξεις του Brexit και εξετάζοντας τη σημασία της χθεσινοβραδινής ψηφοφορίας όπου το βρετανικό κοινοβούλιο απέρριψε την πρόταση για αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

    Οι βουλευτές υποστήριξαν επιπλέον μια τροπολογία, η οποία αποκλείει το ενδεχόμενο ενός no deal Brexit, ενώ σήμερα θα τεθεί νέα ψηφοφορία για την πρόταση παράτασης της ημερομηνίας αποχώρησης. Η Theresa May πάντως, έδωσε τελεσίγραφο στους βουλευτες της αμέσως μετά από μία ακόμη ταπεινωτική ήττα, λέγοντάς τους να στηρίξουν τη συμφωνία “διαζυγίου” της την επόμενη εβδομάδα και παρουσιάζοντας σαν εναλλακτική επιλογή, την αναγκαστική συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον προσεχή Μάιο.

    Η στερλίνα αντέδρασε θετικά στη χθεσινή ψηφοφορία, αγγίζοντας τα υψηλά εννέα μηνών και κλείνοντας τη χθεσινή συνεδρίαση με απόδοση +1,6% έναντι του αμερικανικού δολαρίου και +1,2% έναντι του ευρώ.

    Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σήμερα θα βρίσκεται και το πετρέλαιο, καθώς ο OPEC δημοσιεύει την τελευταία μηνιαία έκθεσή του για τη δυναμική προσφοράς και ζήτησης στις παγκόσμιες αγορές. Η τιμή του πετρελαίου βρέθηκαν ξανά στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών, με τους επενδυτές να παρατηρούν τις παγκόσμιες περικοπές παραγωγής αλλά και τις διακοπές της προσφοράς στη Βενεζουέλα.

    Στα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο FTSE 100 κινείται στο +0,23%, ο CAC 40 στο +0,67%, ο DAX στο +0,33% και ο ΜΙΒ στο +0,75%.



    ΣΧΟΛΙΑ