• ΑΓΟΡΕΣ

    ΗΠΑ: Νέα αύξηση των αιτήσεων για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας

    • NewsRoom


    Νέα αύξηση, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, παρουσίασε ο αριθμός των αιτήσεων για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, με την αγορά εργασίας να δέχεται πλέον αυξημένες πιέσεις από τα μέτρα για την αποφυγή του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

    Ο αριθμός των αιτήσεων έφτασε τις 778.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Νοεμβρίου, από 742.000 μια εβδομάδα νωρίτερα. Οι οικονομολόγοι σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν μείωση στις 733.000.

    Οι συνεχιζόμενες καταβολές επιδόματος ανεργίας, για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, συνέχισαν να υποχωρούν, φτάνοντας πλέον στα 6,07 εκατομμύρια, μείωση κατά 299.000 άτομα.

    Τα στοιχεία έρχονται εν μέσω μιας συνεχιζόμενης αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19, με τον καθημερινό μ.ο. στις ΗΠΑ να έχει ανέβει την περασμένη εβδομάδα στα 174.225 κρούσματα. Μάλιστα, οι επιστήμονες ανησυχούν για την αυριανή Ημέρα των Ευχαριστιών η οποία  θα μπορούσε να συντελέσει στην αύξηση του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, καθώς πολλοί Αμερικανοί ταξιδεύουν από τις μεγαλουπόλεις προς τις οικογένειές τους για τις διακοπές.



    ΣΧΟΛΙΑ