• ΑΓΟΡΕΣ

    ΗΠΑ: Εισαγγελική έρευνα για χειραγώγηση της τιμής του Bitcoin

    bitcoin

    bitcoin


    To υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ξεκίνησε ποινική έρευνα για το αν χρηματιστές χειραγωγούν την τιμή του Bitcoin και άλλων ψηφιακών νομισμάτων, αυξάνοντας δραστικά τον αμερικανικό έλεγχο σε αγορές που συγκεντρώνουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και που κατά τους επικριτές τους βρίθουν παραβατικών συμπεριφορών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται τέσσερις πηγές με γνώση του θέματος.

    Η έρευνα εστιάζει σε παράνομες πρακτικές που μπορεί να επηρεάσουν τις τιμές – όπως το spoofing ή κατακλυσμό της αγοράς με ψευδείς εντολές για να παρασυρθούν άλλοι χρηματιστές σε αγορές ή πωλήσεις, δήλωσαν οι πηγές.

    Οι πηγές ανέφεραν επίσης ότι οι Εισαγγελείς συνεργάζονται με την Επιτροπή Εμπορικών Αγαθών (Commodity Futures Trading Commission), έναν οικονομικό ρυθμιστή που επιβλέπει το Bitcoin και τα παράγωγά του.

    Οι αρχές ανησυχούν ότι τα εικονικά νομίσματα είναι επιρρεπή στη χειραγώγηση για πολλούς λόγους: τον σκεπτικισμό ότι σε όλες τις συναλλαγές εμπλέκονται «κλέφτες», τις τρελές διακυμάνσεις στην τιμή που καθιστούν εύκολο να αλλάξουν οι εκτιμήσεις και η έλλειψη κανονισμών όπως αυτοί που κυριαρχούν τις αγορές και άλλες επενδύσεις.

    Η τιμή του Bitcoin μειώθηκε και άλλο από την Τρίτη, μετά το ρεπορτάζ του Bloomberg. Αυτή τη στιγμή, το bitcoin σημειώνει πτώση 6,69% και η συνολική κεφαλαιοποίηση υπολογίζεται στα 25,8 δισ. δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Tim Draper: Ο δισεκατομμυριούχος των bitcoin που θέλει να «σπάσει» στα τρία την Καλιφόρνια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Bitcoin: Νέο ράλι για το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα. Στα 11.000 δολάρια το «βλέπουν» οι αναλυτές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Λαγκάρντ στηρίζει το bitcoin – Τι ανέφερε για την αξία των κρυπτονομισμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ