Συνεντεύξεις

Νίκος Κωστόπουλος: Οι αλλαγές στην οικονομία δεν μπορούν να περιμένουν

  • NewsRoom

Ο Νίκος Κωστόπουλος


Όλοι οφείλουμε να γινόμαστε μέρος της λύσης που πιστεύουμε ότι χρειάζεται η Ελλάδα. Δεν αρκεί να είμαστε απλοί παρατηρητές. Η Δημοκρατία απαιτεί την ενεργοποίηση όλων μας για να αλλάξουμε αυτά που συμφωνούμε ότι μας πληγώνουν και μας κρατούν δέσμιους στο παρελθόν, τονίζει σε συνέντευξή του στο mononews.gr ο Νίκος Κωστόπουλος, Υποψήφιος  Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας.

Γιατί είσαι υποψήφιος;

Γιατί όλοι οφείλουμε να γινόμαστε μέρος της λύσης που πιστεύουμε ότι χρειάζεται η Ελλάδα. Δεν αρκεί να είμαστε απλοί παρατηρητές. Η Δημοκρατία απαιτεί την ενεργοποίηση όλων μας για να αλλάξουμε αυτά που συμφωνούμε ότι μας πληγώνουν και μας κρατούν δέσμιους στο παρελθόν. Ο ηθικός και αξιακός μου ορίζοντας μου επιβάλλουν να ακούσω τους συμπολίτες μου, να εκτεθώ στην κρίση τους και με την στήριξη τους  να τους εκπροσωπήσω στην επόμενη Βουλή. Γιατί οι αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στην οικονομία δεν μπορούν να περιμένουν.

Τι επιχείρημα θα χρησιμοποιούσες σε κάποιον ψηφοφόρο που δεν θέλει να πάει να ψηφίσει;

Το απλούστερο όλων: Θέλεις να έχεις λόγο στο μέλλον σου; Θες τα παιδιά σου να έχουν δικαίωμα στο όνειρο για την Ελλάδα που μας αξίζει και οραματιζόμαστε; Αν ναι, τότε το οφείλεις στον εαυτό σου να συμμετέχεις, να πεις τη γνώμη σου, να αναλάβεις μέρος της ευθύνης για την επόμενη μέρα της Ελλάδος.

Πώς θα δουλέψεις για τους κατοίκους του Βορείου Τομέα;

Όπως το κάνω όλα αυτά τα χρόνια -σχεδόν 20- από τις θέσεις εκπροσώπησης που έχω αναλάβει. Ακούγοντας τους πολίτες, μελετώντας καθημερινά τα δεδομένα και τις κοινωνικές ανάγκες και με ρεαλισμό και ειλικρίνεια θα δουλέψω σκληρά για όλους τους ψηφοφόρους του Βορείου Τομέα.

Τι σε κινητοποιεί κάθε πρωί που ξυπνάς;

Η υποχρέωση μου να είμαι χρήσιμος και ενεργός πολίτης. Η προσήλωση μου στο να μπορώ να βοηθώ όσους έχουν ανάγκη. Να μπορώ να είμαι συνεπής με τις αρχές και τις αξίες μου.

Πώς φαντάζεσαι την Ελλάδα την επόμενη μέρα;

Δημιουργική, σύγχρονη και ανοιχτή. Μια χώρα με λόγο στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και το διεθνές στερέωμα. Με δουλειές για όλους, ικανά κίνητρα για το εθνικό και παγκόσμιο ταλέντο. Δύναμη σταθερότητας και ειρήνης και κέντρο πολιτισμού και καινοτομίας. Να γίνει ξανά πρωταγωνιστής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

* Ο Νίκος Κωστόπουλος είναι Υποψήφιος  Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας. Πρόσφατα παρουσίασε τις θέσεις του σε ένα συλλεκτικό τόμο υπό τον τίτλο «Από την Ιδεοληψία στην Ελλάδα των Αξιών: Ένας διάλογος» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ι. Σιδέρη.


ΣΧΟΛΙΑ