• ΑΓΟΡΕΣ

    HSBC: Σύσταση στους επενδυτές για αγορά ελληνικών 5ετών ομολόγων

    • NewsRoom
    HSBC

    HSBC


    Τo πενταετές ελληνικό ομόλογο εξακολουθεί να έχει αξία καθώς η Ελλάδα πλησιάζει το τέλος του προγράμματος διάσωσης, αναφέρει σε σημερινή της έκθεση για την παγκόσμια αγορά ομολόγων η HSBC, συστήνοντας στους επενδυτές να προχωρήσουν σε αγορές.

    Τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που αποφάσισε το Eurogroup βελτιώνουν τη βραχυπρόθεσμη πιστωτική προοπτική της Ελλάδας, αναφέρει στην ανάλυσή της η HSBC, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία μειώνει σε χαμηλά επίπεδα την αβεβαιότητα και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας τα επόμενα πέντε χρόνια, καθιστώντας ελκυστικά τα ελληνικά ομόλογα κάτω της 10ετίας.

    Οι ελληνικοί τίτλοι εξακολουθούν να διαπραγματεύονται με σημαντικό premium έναντι άλλων ομολόγων της ευρωζώνης σε σχέση με την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας. Το ομόλογο λήξης έχει ομαλοποιηθεί και αυτό αφήνει το πενταετές να φαίνεται φθηνό, τονίζει.

    Σύμφωνα με την HSBC είναι επίσης πιθανή η περαιτέρω αναβάθμιση της Ελλάδας μετά την κίνηση της S&P, με τα ελληνικά ομόλογα να φαίνονται ελκυστικά σε σύγκριση με τα spreads των αναδυόμενων αγορών. Τα spreads των 10ετών ελληνικών ομολόγων έχουν σχετικά χαμηλό συσχετισμό τόσο με την Ιταλία όσο και με τις αναδυόμενες αγορές, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη το μέγεθός του και ότι λόγω του προφίλ του δεν εξαρτάται από τη βελτίωση των παγκόσμιων συνθηκών.



    ΣΧΟΛΙΑ