• ΑΓΟΡΕΣ

    H Pfizer εκτοξεύει τις τιμές του πετρελαίου στο +10% – Βουτιά 3,8% για τον χρυσό

    • NewsRoom
    πετρέλαιο


    Στο «μεγάλο πάρτι» των διεθνών αγορών για τα θετικά νέα από τις κλινικές δοκιμές του υποψήφιου εμβολίου της Pfizer, οι οποίες έδειξαν πως η αποτελεσματικότητα του ξεπερνά το 90%, συμμετέχουν και οι επενδυτές στην αγορά του πετρελαίου.

    Η είδηση, που ανοίγει τον δρόμο προς την παραγωγή ενός αποτελεσματικού εμβολίου μέσα στους επόμενους μήνες, αναζωπύρωσε τις ελπίδες των επενδυτών για την ολική επανεκκίνηση των οικονομιών το αμέσως επόμενο διάστημα. Παράλληλα, η επικράτηση του Τζο Μπάιντεν στο εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ και η πρόθεσή του να επαναφέρει τις ΗΠΑ στην περιβαλλοντική συμφωνία του Παρισιού για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, φέρνουν προσδοκίες πως η παραγωγή στη χώρα μπορεί να υποχωρήσει ενισχύοντας την τιμή του πετρελαίου.

    Έτσι, αυτή την ώρα, η τιμή του συμβολαίου Δεκεμβρίου του αμερικανικού αργού (WTI) ενισχύεται κατά 10,47% στα 41,03  δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ στο ICE Futures του Λονδίνου η τιμή του Brent, παράδοσης Ιανουαρίου 2021, κινείται στα 43,09 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άλμα 9,23%.

    Σε τελείως αντίθετο κλίμα κινούνται οι τιμές του χρυσού, καθώς οι μετοχές σε όλο τον κόσμο ενισχύονται με τον Dow Jones να ξεκινά με ιστορική άνοδο άνω των 1500 μονάδων.

    Αυτή την ώρα το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για τον χρυσό υποχωρεί κατά 3,8% στα 1.877,50 δολάρια η ουγκιά, με την τιμή spot σε δολάρια να κινείται στα 1.871,30 δολάρια η ουγκιά σημειώνοντας απώλειες 4,10%. Η τιμή spot σε ευρώ υποχωρεί κατά 4,34% στα 1.572,04 ευρώ η ουγκιά.



    ΣΧΟΛΙΑ