• ΑΓΟΡΕΣ

    H Lansdowne κλείνει το βασικό hedge fund της και αποχωρεί από το short selling

    • Bloomberg


    Η Lansdowne Partners κλείνει το βασικό hedge fund της, κίνηση που σηματοδοτεί την απομάκρυνσή της από το short selling, μετά τις μεγάλες απώλειες που είχε – από τις χειρότερες που έχει εγγράψει ποτέ.

    Ο επενδυτικός οίκος του Λονδίνου κλείνει το ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων Lansdowne Developed Markets Fund, σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση του θέματος. Οι επενδυτές έχουν τη δυνατότητα είτε να αποσύρουν τα χρήματά τους είτε να τα μεταφέρουν στο Lansdowne Developed Markets Long Only Fund ή στο νέο LDM Opportunities Fund, το οποίο θα επενδύει σε εταιρείες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα, ανέφερε η ίδια πηγή, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της επειδή οι πληροφορίες είναι εμπιστευτικές.

    Η εταιρεία θα συνεχίσει να στοιχηματίζει εναντίον εταιρειών μέσω άλλων funds.

    Εκπρόσωπος της Lansdowne Partners αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για το θέμα.

    Η κίνηση σηματοδοτεί μια δραματική υποχώρηση από ένα από τα πιο διάσημα long / short hedge funds στον κόσμο και έρχεται μετά τις κακές επιδόσεις που σημείωσε τόσο στις ανοδικές όσο και στις πτωτικές αγορές. Το κύριο hedge fund της εταιρείας, που έτρεχαν οι Peter Davies και Jonathon Regis, κατέγραψε απώλειες 13% στο sell off του Μαρτίου, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του από τότε που άρχισε τις συναλλαγές πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες. Το πρώτο εξάμηνο του έτους, κατέγραψε απώλειες 23,3%, σύμφωνα με επιστολή προς τους επενδυτές που είδε το Bloomberg.

    Οι για χρόνια κακές επιδόσεις οδήγησαν σε εκροές από την εταιρεία, με αποτέλεσμα τα υπό διαχείριση κεφάλαιά της να μειωθούν σε 9,8 δισ. δολάρια τον Ιούνιο από σχεδόν 22 δισ. δολάρια που ήταν στο απόγειό τους.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο οίκος έχει ενημερώσει τους επενδυτές ότι έχει γίνει πιο δύσκολο να κερδίσουν χρήματα από το σορτάρισμα εταιρειών και ότι εντοπίζει περισσότερες ευκαιρίες σε μακροχρόνια στοιχήματα και επενδύσεις σε εταιρείες που βρίσκονται στα πρώτα στάδια ανάπτυξης.

    Η Lansdowne διαχειριζόταν ήδη περισσότερα χρήματα στα αποκλειστικά long funds της παρά σε άλλες στρατηγικές. Στις αρχές Μαρτίου, μόνο το 45% περίπου των υπό διαχείριση κεφαλαίων της ήταν σε long-short pools.

    Την είδηση για το κλείσιμο του fund της Lansdowne μετέδωσε το Institutional Investor.



    ΣΧΟΛΙΑ