• ΑΓΟΡΕΣ

    Γερμανία: Άκαρπες προς το παρόν οι ενδοκυβερνητικές συνομιλίες για το άνοιγμα του τουρισμού εξωτερικού

    «Τουρισμός για όλους»: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων


    Άκαρπες παραμένουν προς το παρόν οι συνομιλίες μεταξύ του Χριστιανοδημοκρατών – Χριστιανοκοινωνιστών και των Σοσιαλδημοκρατών που αποτελούν τον κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία για την επανεκκίνηση των διασυνοριακών ταξιδιών του τουρισμού στην Ευρώπη.

    «Υπάρχουν στο θέμα αυτό μια σειρά από αρκετά δύσκολα ζητήματα για να αποσαφηνιστούν, τα οποία ξεκινούν από το εξωτερικό και φτάνουν μέχρι τις ομοσπονδιακές και τοπικές αρχές», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο Βερολίνο. Όπως ανέφερε, τα θέματα αυτά αφορούν «τα μέτρα υγιεινής, τα αεροπορικά ταξίδια και τον συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση επί τη βάσει των κατευθυντηρίων γραμμών των Βρυξελλών».

    «Από αυτή την άποψη, βρισκόμαστε στη φάση της συμφωνίας ανά τομέα. Η τρέχουσα ταξιδιωτική οδηγία ισχύει έως τις 15 Ιουνίου, και είναι λογικό ότι χρειαζόμαστε έναν νέο κανονισμό για μετά», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

    Σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες, το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο σχεδιάζει να εξετάσει ένα «έγγραφο βασικών θεμάτων» στις 3 Ιουνίου, το οποίο θα χρησιμεύσει ως βάση για μια συμφωνία με τις χώρες των διακοπών σχετικά με τους κανόνες προστασίας από λοιμώξεις.



    ΣΧΟΛΙΑ