ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου (London Stock Exchange, LSE) μπήκε σήμερα σε αποκλειστικές συζητήσεις για την πώληση του χρηματιστηρίου του Μιλάνου (Borsa Italiana) στον όμιλο της Euronext, με τον Γάλλο διαχειριστή του ομίλου να εκτοπίζει το γερμανικό (Deutsche Boerse) και το ελβετικό (Six) χρηματιστήριο καθώς προσπαθεί να μεγαλώσει και άλλο το πανευρωπαϊκό δίκτυό του.
Η πώληση του Χρηματιστηρίου του Μιλάνου από το LSE, που αποκαλείται «σχέδιο Μποτιτσέλι», είναι ευαίσθητη στη Ρώμη λόγω των ανησυχιών για το ποιος θα έχει τον έλεγχο της πλατφόρμας των ομολόγων, στην οποία διαπραγματεύεται το κρατικό χρέος της Ιταλίας ύψους 2,6 τρισεκ. ευρώ. Δεν ήταν άμεσα ξεκάθαρο τι προσφορά έκανε το Euronext για να κερδίσει τις αποκλειστικές συζητήσεις, αλλά οι επενδυτές καλωσόρισαν την κίνηση και η μετοχή του αυξανόταν κατά 5% στις 12.46 (ώρα Ελλάδας), ενώ η μετοχή του LSE σημείωνε άνοδο 0,7%.
Προσφορές για τη Borsa την αποτιμούσαν έως 4 δισεκ. ευρώ, δήλωσαν πηγές πριν τη χθεσινή εξέτασή τους από το διοικητικό συμβούλιο του LSE. Ο διευθύνων σύμβουλος της Euronext Στεφάν Μπουνά δεν έκανε σχόλιο για το ύψος της προσφοράς, αλλά είπε στο Reuters ότι το τίμημα ήταν ένα από αρκετά στοιχεία που έλαβε υπόψη το LSE.
Ο Μπουνά και η Euronext θεωρούσαν πάντοτε τη Borsa ως «φυσικό ταίρι» και οι επαφές είχαν επιταχυνθεί από τον Ιούλιο μετά από χρόνια ανεπίσημων συζητήσεων με όλους τους ενδιαφερόμενους.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στην Αθήνα φθάνει σήμερα η νέα Αμερικανίδα πρέσβης Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
- Louis Vuitton: Γυρίζει πίσω τον χρόνο με την επιστροφή του ανανεωμένου Monterey
- ΕΛΤΑ: «Εξέγερση» στη ΝΔ για το λουκέτο σε 204 καταστήματα – 5 «γαλάζιοι» βουλευτές μιλούν στο mononews
- Ανατροπή στις ανακοπές κατά της εκτέλεσης – Κίνδυνος απώλειας έννομων δικαιωμάτων για χιλιάδες οφειλέτες!