• ΑΓΟΡΕΣ

    Εθνική Τράπεζα: Πώς σχολιάζουν τα αποτελέσματα Goldman Sachs, Citigroup και JP Morgan

    • NewsRoom
    Εθνική Τράπεζα: Στις 30 Ιουλίου η Γενική Συνέλευση - Τα θέματα

    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας


    «Ουδέτερη» σύσταση για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, δίνει η Goldman Sachs, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του γ’ τρίμηνου, τοποθετώντας την τιμή στόχο στα 1,53 ευρώ.

    Αντίστοιχα, η Citigroup δίνει τιμή-στόχο τα 1,50 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση «ουδέτερη», σημειώνοντας ότι η εικόνα των αποτελεσμάτων τριμήνου της Εθνικής ήταν πολύ καλή με σημαντική πρόοδο στη μείωση των NPEs, ενώ η JP Morgan τοποθετεί αρκετά υψηλότερα την τιμή στόχο στα 1,80 ευρώ, με σύσταση overweight.

    Η Goldman Sachs, θεωρεί ότι το κλειδί για τη συνέχεια είναι η πορεία των τιτλοποιήσεων των NPEs, τα επίπεδα του κόστους κινδύνου και η πιστωτική επέκταση, ενώ τονίζει ότι τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων.

    Σύμφωνα με την JP Morgan, ο σχηματισμός προβλέψεων θα κορυφωθεί το τελευταίο τρίμηνο του έτους, ενώ μόλις λήξουν τα moratorium η τράπεζα εκτιμά ότι θα χαρακτηριστούν NPEs το 15%-20%. «Η διοίκηση επισήμανε ότι η εκκαθάριση των κόκκινων δανείων είναι η πρώτη προτεραιότητα της τράπεζας» σημειώνει η JP Morgan.

    Χθες, ο επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς,  έθεσε ως στόχο την στα πλαίσια του προγράμματος μετασχηματισμού της ΕΤΕ, την ολοκλήρωση δύο συναλλαγών  – την αποεπένδυση από την Εθνική Ασφαλιστική και την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Project Frontier) – τις οποίες χαρακτήρισε υψίστης σημασίας για την Τράπεζα.

     



    ΣΧΟΛΙΑ