• ΑΓΟΡΕΣ

    Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Απαλλαγή Σάλλα – Συμμετοχή της Lyctos στην ΑΜΚ της Παγκρήτιας

    Βασιλική Λαζαράκου, πρόεδρoς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

    Βασιλική Λαζαράκου, πρόεδρoς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς


    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε με πλειοψηφία 4-3 τη μη επιβολή ποινής στον Μιχάλη Σάλλα, για την υπόθεση της χειραγώγησης της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπέρ της απαλλαγής ψήφισε και η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου.

    H σημερινή απόφαση ελήφθη μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του ΔΣ την περασμένη Παρασκευή όπου, μετά από ισοψηφία, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε να απέχει της ψηφοφορίας με αποτέλεσμα να μην καταστεί εφικτή η λήψη οποιασδήποτε απόφασης.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του mononews.gr, τα τρία μέλη τα οποία θεώρησαν ότι δεν τίθεται θέμα χειραγώγησης για τον Μιχάλη Σάλλα για την επίδικη υπόθεση προ 12ετίας ήταν οι δύο Αντιπρόεδροι Νατάσα Στάμου και Νίκος Κονταρούδης. Έγκριτη νομικός η πρώτη και πρώην στέλεχος σε μεγάλη χρηματιστηριακή ο δεύτερος.

    Με την ίδια άποψη συντάχθηκε και ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Ο οποίος μετέχει στο ΔΣ ως εκπρόσωπος της ΕΛΤΕ (Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων) όπου έχει θέση Α’ Αντιπροέδρου.

    Στην αντίπερα όχθη υπέρ της επιβολής ποινής για χειραγώγηση τάχθηκε ο Γιώργος Πάσχας, που είναι εκπρόσωπος της τράπεζας της Ελλάδος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Ο ίδιος έδειξε αρκετά συναινετικός σε σχέση με την στάση του προγενέστερα, που ήταν καταφανώς πιο «σκληρή».

    Μαζί του στην ίδια πλευρά βρέθηκαν ο δικηγόρος Αναστάσιος Βιρβιλός και ο αναπληρωτής καθηγητής χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Γιώργος Λελεδάκης. Και οι δύο είναι οριζόμενοι στο Δ.Σ από το Υπουργείο Οικονομικών. Από το οποίο ορίζεται επίσης και η εκτελεστική επιτροπή της εποπτικής αρχής, που απαρτίζεται από την Πρόεδρο και τους δύο Αντιπροέδρους.

    Δήλωση Προέδρου της Lyktos Group Μιχάλη Σάλλα

    Ο κ. Μιχάλης Σάλλας, Πρόεδρος του Lyktos Group κατόπιν της σημερινής απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δηλώνει τα ακόλουθα:

    Πρόκειται για μία θεσμικά ορθή απόφαση που αναδεικνύει την ευθυκρισία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε ζητήματα ουσίας.

    Στο πλαίσιο των εξελίξεων αυτών, η Lyktos Participations υπό την ιδιότητά της ως Στρατηγικός Επενδυτής της Παγκρήτιας Τράπεζας είναι σε θέση πλέον να εντείνει τις προσπάθειές της, σε συνεργασία με τη Διοίκηση της Τράπεζας, για την ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Παγκρήτιας. Η αύξηση αυτή λήγει στις 27 Οκτωβρίου 2022, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Τράπεζας.

    Διαβάστε επίσης

    Η βαθιά κρίση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με…ονόματα – Τι λένε πηγές του Υπουργείου Οικονομικών



    ΣΧΟΛΙΑ