• ΑΓΟΡΕΣ

    Επιφυλακτική άνοδος στο πετρέλαιο

    γεώτρηση πετρελαίου

    γεώτρηση πετρελαίου


    Σε θετικό έδαφος κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, ενόψει της συνόδου του OPEC την επόμενη εβδομάδα. Οι χώρες αναμένεται να αποφασίσουν την στρατηγική τους, σε μία προσπάθεια να ανακόψουν την πτώση του μαύρου χρυσού.

    Οι χώρες των μεγαλύτερων εξαγωγών πετρελαίου θα συναντηθούν την 6η Δεκεμβρίου στη Βιέννη για να αποφασίσουν τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

    Το κλείσιμο του πετρελαϊκού οικοπέδου της Βρετανίας στη Βόρεια Θάλασσα (Buzzard) για συντήρηση, έδωσε επιπλέον στήριξη στις πετρελαϊκές τιμές. To Buzzard παράγει 150.000 βαρέλια την ημέρα.

    Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού παράδοσης Ιανουαρίου ενισχύεται 1,12% στα 52,14 δολάρια το βαρέλι και του Brent σημειώνει άνοδο 1% σε σχέση με το χτεσινό fixing, στα 61,02 δολάρια το βαρέλι.

    Παρά την ανοδική κίνηση, οι τιμές έχουν χάσει σχεδόν 30% της αξίας τους από τις αρχές του Οκτωβρίου. Η τιμή του αμερικανικού αργού έχει βρεθεί στα ίδια επίπεδα με τις ισχυρές πιέσεις που είχε δεχτεί το 2008, ενώ οι απώλειες είναι πολύ μεγαλύτερες από την περίοδο 2014-2015.

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ